Ezeket a kirándulóhelyeket a kutyák is imádják

Kisállat
Ezeket a kirándulóhelyeket a kutyák is imádják
Ha rendszeresen kirándulsz kutyáddal, biztos jól jön pár ötlet, hova menjetek legközelebb. De ezek a tippek akkor is tetszeni fognak, ha még csak most ismerkedsz a kutyás kirándulás műfajával.

Kutyás kirándulóhelyeket felsorakoztató cikksorozatunk korábbi részeiben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amik nélkül ne is indulj útnak. Ha kezdő kutyagazdi vagy, vagy csak most vállalkoztok először közös kirándulásra, mindenképp ezzel kezdd.  

Soproni parkerdő

A csodás erdei környezet, tiszta levegő és kiépített tanösvények miatt sok kutyás gazdi kedvence a Soproni parkerdő. Az egész család számára tartogat izgalmakat ez a kirándulóhely, hiszen piknikezési- és sportolási lehetőségek is várnak titeket. 
Könnyű séta vagy egy nagyobb túra? A Soproni Parkerdő 369 km jelzett turistaút hálózatán mindenre van lehetőség. 
Egynapos kirándulásra is remek helyszín, de ha messzebbről érkeztek, érdemes több nappal tervezni, így garantáltan ki tudjátok élvezni a környék nyújtotta lehetőségeket.  

Amit semmiképp ne hagyj otthon, az egy kis motiváció a kutyádnak, mégpedig jutalomfalat formájában! A PURINA Dentalife fogápoló jutalomfalat természetes úton tisztít, és tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízesítőanyagokat és színezéket sem. Ugyanakkor 1 rudacska extra kalóriatartalma nem több, mint a napi energiaszükséglet 10%-a, így nem szükséges csökkenteni a napi eledel mennyiségét az ideális testsúly megtartása érdekében.

Apátkúti-völgy

A budapesti és Budapest környéki kutyás gazdik egyik kedvenc célpontja a Pilis. Ha már az ismertebb látnivalókat megnéztétek, fedezzétek fel az Apátkúti-patak völgyét, amit Visegrád és Pilisszentlászló felől is megközelíthettek. 
A turistaút a patak medrét követi, 8,8 km hosszú és nem túl megerőltető, így kevésbé edzettek vagy gyerekkel érkezők is bevállalhatják. Azzal azért számolj, hogy ha oda-vissza be szeretnétek járni, az egy jó hosszú séta lesz!  

Haraszt-hegyi Tanösvény

Budapesttől szintén nem messze, Csákvárról indulva érhetitek el a Vértes látványos tanösvényét. Tavasszal és ősszel a leggyönyörűbb, de az év bármely szakában tökéletes célpont egy klassz kutyás kirándulásra. A 3,5 km hosszú útvonal valójában egy körtúra, tehát a végén visszaértek a kiindulóponthoz. A rövid távolságnak és a kis szintkülönbségnek köszönhetően nem túl megerőltető a terep, bátran vágjatok neki! 

Még mindig keresed a következő helyszínt, ahova kutyáddal kirándulsz majd?

Bővítsd tovább a lehetséges kutyás kirándulóhelyek listáját, böngészd ezt a cikkünket is!