Ezek a "tüzes" finomságok garantáltan átmelegítenek

Étkezés
Ezek a "tüzes" finomságok garantáltan átmelegítenek
Ez a két recept garantáltan „feltüzel” a hideg téli napokon. Egy villámgyors csípős tésztaétellel és egy chilis-csokis desszerttel készültünk.

Ha szereted a pikáns ízeket, ezeket a recepteket imádni fogod. Pluszelőnyük amellett, hogy eszméletlen finomak, hogy egyszerűen elkészíthetők. A tészta tényleg 10 perc alatt lesz kész, de a chilis csokiszuflé sem túl időigényes. 

Csípős fokhagymás spagetti

Csípős fokhagymás spagetti

2

Hozzávalók

  • 220 g durum spagetti tészta
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 szárított chili összemorzsolva
  • kb. 0,5 dl olívaolaj
  • reszelt parmezán
  • só ízlés szerint
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főzd ki. 
  2. Közben a fokhagymát és az összemorzsolt chilit az olajban enyhén pirítsd meg. Óvatosan, hogy ne száradjon ki a fokhagyma, és ne is égjen oda. Mivel elég sok olajban sül, az még akkor is dolgozik, mikor levetted a tűzről!
  3. Ha a tészta kifőtt, öntsd rá a fokhagymás, chilis olajat, jól forgasd meg benne. 
  4. Tálaláskor locsold meg egy kevés citromlével (elhagyható) és szórd meg parmezánnal.
  5. A fokhagyma és a chili mennyisége természetesen tetszés szerint módosítható. Lehet rá szeletelni olívabogyót, de sült garnélával is nagyon finom.

Chilis csokoládéfelfújt

Chilis csokoládéfelfújt

4

Hozzávalók

  • 2 db tojás 
  • 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
  • 9 dkg vaj
  • 90 g BOCI sütési étcsokoládé
  • 2 dkg liszt 
  • 2 csipet só
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez
  • 1/2 kk chilipor

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre. 
  2. Olvaszd fel a csokit a vajjal együtt. 
  3. A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz). 
  4. A cukros sárgáját óvatosan keverd össze a habbá vert fehérjével, hogy az ne „törjön össze”. 
  5. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, a lisztet és egy csipet sót és a chilit, és finoman keverd össze. 
  6. A masszát kivajazott, keserű kakaóporral megszórt szuflé formába töltsd, és 180-200 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.