Ez a két recept garantáltan „feltüzel” a hideg téli napokon. Egy villámgyors csípős tésztaétellel és egy chilis-csokis desszerttel készültünk.
Ha szereted a pikáns ízeket, ezeket a recepteket imádni fogod. Pluszelőnyük amellett, hogy eszméletlen finomak, hogy egyszerűen elkészíthetők. A tészta tényleg 10 perc alatt lesz kész, de a chilis csokiszuflé sem túl időigényes.
Csípős fokhagymás spagetti
2
Hozzávalók
- 220 g durum spagetti tészta
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 szárított chili összemorzsolva
- kb. 0,5 dl olívaolaj
- reszelt parmezán
- só ízlés szerint
- pár csepp citromlé
Elkészítés
- A tésztát sós vízben főzd ki.
- Közben a fokhagymát és az összemorzsolt chilit az olajban enyhén pirítsd meg. Óvatosan, hogy ne száradjon ki a fokhagyma, és ne is égjen oda. Mivel elég sok olajban sül, az még akkor is dolgozik, mikor levetted a tűzről!
- Ha a tészta kifőtt, öntsd rá a fokhagymás, chilis olajat, jól forgasd meg benne.
- Tálaláskor locsold meg egy kevés citromlével (elhagyható) és szórd meg parmezánnal.
- A fokhagyma és a chili mennyisége természetesen tetszés szerint módosítható. Lehet rá szeletelni olívabogyót, de sült garnélával is nagyon finom.
Chilis csokoládéfelfújt
4
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek)
- 9 dkg vaj
- 90 g étcsokoládé
- 2 dkg liszt
- 2 csipet só
- 1 ek cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez
- 1/2 kk chilipor
Elkészítés
- A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.
- Olvaszd fel a csokit a vajjal együtt.
- A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz).
- A cukros sárgáját óvatosan keverd össze a habbá vert fehérjével, hogy az ne „törjön össze”.
- Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, a lisztet és egy csipet sót és a chilit, és finoman keverd össze.
- A masszát kivajazott, keserű kakaóporral megszórt szuflé formába töltsd, és 180-200 fokon 10-12 perc alatt süsd meg.