Étkezés
A rizsfelfújt vagy másnéven rizskoch asz őszi-téli szezon nagy kedvence. Ha eddig nem próbáltad, ez a recept tetszeni fog.
Egy gazdag leves után ebédre, vagy desszertként egy kávé mellé, a rizskoch mindenhogyan finom, és elkészíteni is egyszerű. Csak egy picit kell vele többet foglalkozni, mint a tejberizzsel, de az a kis extra törődés bőven megéri. Nem szükséges hozzá konyhai jártasság, kezdő konyhatündérként is sikerülni fog.
Ami miatt még nagyon „hálás” desszert a rizskoch, az, hogy mennyire változatosan készíthető. Az alapreceptet megbolondíthatod kakaóval, fahéjjal, csillagánizzsal vagy vaníliával, és az öntetek terén is lehetsz kreatív.
Milyen öntettel tálald a rizskochot?
Ez attól is függ, épp mikor készíted.
- Szezonális gyümölcsökből pillanatok alatt készíthetsz egy gyors gyümölcsszószt úgy, hogy a megtisztított gyümölcsöket egyszerűen összeturmixolod, és egy picit megmelegíted. Édesíteni nem is szükséges a gyümölcsök természetes cukortartalma miatt.
- Ha nincs friss gyümölcsöd, a gyümölcslekvár vagy kompót is jó választás, de ebben az esetben fokozottan figyelj a mértékletességre!
- Ha eddig nem próbáltad, érdemes a kakaós, csokis irányban is kísérletezni. Ellenállhatatlan lesz ez a desszert is, ha Nesquik kakaós sziruppal tálalod. A Nesquik szirup jó választás egyébként palacsinta, fagylalt díszítésére és ízesítésére, de feldobhatod vele a tejbegrízt vagy a tejberizst is.
Glutén- és laktózmentes étrendet követsz? A lenti receptben megmutatjuk, hogy tudod ezt a fantasztikus rizsfelfújtat glutén- és laktózmentesen elkészíteni.