Erre figyelj, ha kutyával kirándultok

Kisállat
Kutyus pitypangok között
Nincs is jobb, mint egy tavaszi kutyás kirándulás!

Mindenki nagyon élvezni fogja, ha végre kiszabadultok a természetbe! Itt van pár tipp, mire figyelj azért.

Ha gyakran jártok kirándulni, akkor már megvan a szokásos rutin, de a téli szünet után érdemes felfrissíteni a kutyás séták biztonsági 1x1-ét.

 • Erdőben nagyon jó póráz nélkül szaladgálni, de azért vidd magaddal a pórázt a zsebedben! Jöhet másik kiránduló csapat, kevésbé barátságos kutya, kisgyerekes erdőjárók. Ilyenkor hasznos, ha egy ideig pórázon tudod vezetni a kedvenced.
   
 • Vigyél magaddal zacskót, többet is! Bármennyire a természet lágy ölén jártok, és igen a vaddisznók is itt végzik a dolgukat, lehetőség szerint takaríts fel magatok után.
   
 • Ne feledkezz meg a kullancsvédelemről! Hiába látsz ki még az ágak között, nem számít, hogy a természet még csak most ébredezik. Az avarban telelő kullancsok most is szívesen kapaszkodnak rátok. Pont azért, mert a kullancs nem válogat, a kutyád és magatokat is alaposan nézzétek át a séta után.
   
 • Lehet, hogy hétágra süt a nap, de jöhet sarasabb, pocsolyás rész vagy egy kis patak. Vigyél magaddal törölközőt a kutyának, hogy a séta után szárazra dörzsölhesd. Ő is meg tud fázni!
   
 • Ha úgy látod, kijött a gyakorlatból, akkor edzetek egy kicsit a „gyere” és a „marad” parancsszavakra. A sok illat, az erdei állatok nyomai nagyon csábítóak, ne engedd, hogy a kutyád messzire elcsatangoljon mellőled.
   
 • Bár most már minden kiskutyának kötelező a chip, ha még eddig nem történt meg te is kérd az állatorvosodtól. A chip mellett jó, ha névvel, telefonszámmal ellátott nyakörvet adsz rá. Ha mégis elkavarodnátok, akkor így nagyobb az esélye, hogy hamar megtaláld a négylábú családtagot.

Ha gyakran kirándultok, nagy mozgásigényű a kutyád, érdemes életmódjának megfelelő tápot választanod. Az állatorvosaink és táplálkozási szakértőink által kifejlesztett, OPTIPOWER formulán alapuló PRO PLAN® termékek a különösen aktív életet élő kutyák számára készültek.
Ha pedig helyszín javaslatokra és további tippekre vagy kíváncsi kutyás kirándulásokhoz, neézd meg Tappancslista videósorozatunkat!