Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Síelj itthon!

Tuti tippek, ha futóversenyre készülsz

Turbózd fel a futófelszerelésed!

Elhatároztad, hogy végre megbarátkozol a futással? Íme néhány hasznos kiegészítő, amivel nemcsak hatékonyabb, de élvezetesebb is lehet a szabadtéri mozgás.

Ruházat

A legfontosabb kiegészítő egyértelműen a futócipő, de szintén nagyon fontos, hogy minden időjáráshoz legyen megfelelő ruházatod. Esőben, szélben könnyű az időjárásra fogni, hogy miért hagyod ki az aznapi futást. Pedig rossz idő nem létezik, csak nem megfelelő öltözet! Esős időre szerezz be egy esőkabátot, hűvös szeles napokra pedig széldzsekit, futósálat, sapkát, ami takarja a füled. 

Ne feledd! Túl melegen öltözni sem jó! Nyárra elég egy könnyű futónadrág és technikai póló, de ebben az évszakban se feledkezz meg az árnyékot adó napellenzős sapkáról. 

 

Láthatósági kiegészítők

Ha szeretsz napnyugta után futni, elengedhetetlen kiegészítő számodra a láthatósági futómellény vagy fényvisszaverő, világító öv. Amennyiben szeretsz terepen, kivilágítatlan helyeken futni, a fejlámpa is legyen kötelező tartozékod.

Futó applikáció

Remekül nyomon tudod követni napi futásaidat, ha okostelefonodra letöltesz egy futó applikációt. Amellett, hogy naplózza futásaid adatait, közzé is tudod tenni, barátokkal megosztani futóteljesítményed. Közben te is motvilálódhatsz barátaid teljesítményéből, új futóútvonalakat fedezhetsz fel és különféle futó kihívásokban tudsz reszt venni amellett, hogy aktuális céljaidnak megfelelő edzésterveket is le tudsz tölteni.

Bluetooth fülhallgató

Sok futót zavar mozgás közben a fülhallgató zsinórja, ezért inkább lemond a fülhallgatós futásról. Szerencsére manapság sokféle blootooth-os fülhallgatót lehet kapni, sőt kifejezetten futáshoz kifejlesztett kialakításnak köszönhetően nem kell azon sem aggódnod, hogy kiesik a füledből. 

Nagyon fontos a helyesen megválasztott zene. A túl gyors tempó könnyedén elviszi az ideális futósebességet. Tapasztald ki, hogy hozzád milyen típusú zene passzol, amit élvezel is, de nem zavar be futásod sebességébe. 

 

Fitness óra

Ha már belejöttél a futásba és szeretnéd kicsit komolyabban csinálni, elemezni a futásodat, itt az ideje beruháznod egy futó órára, amivel könnyedén nyomon tudod követni a futásod idejét, sebességét. 

Tárolás

Telefon, kulacs, lakáskulcs, zsebkendő…ezt a pár dolgot mindenki magával viszi, ha futni indul. Telefonodat legegyszerűbben karra erősíthető telefontartóba tudod elhelyezni, de léteznek olyan kompakt futó övtáskák is, melybe a kulacsodon kívül néhány apróságot is el tudsz rejteni egy kis zsebes tárolóba. 

 

Nestlé tippünk 
Fuss velünk a Spuri Balaton Szupermaratonon! A március 21-24. között megrendezésre kerülő 12. Spuri BALATON Szupermaraton támogatója és a balatonszemesi frissítőpont házigazdája  legújabb termékünk, a Balaton Szemes.