Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Síelj itthon!

Tuti tippek, ha futóversenyre készülsz

Porold le a futócipőt!

Végre itt az újabb futószezon. Ha most szeretnél belevágni, akkor mindenképp érdemes pár fontos tudnivalót átgondolni futás előtt.

 1. A futáshoz másfajta edzettség kell, mint az edzőtermi mozgáshoz, így még akkor is érdemes bevezető időszakot tartani az edzések elkezdésénél, ha télen igyekeztél fenntartani a kondidat.
   
 2. A futáshoz nem kell sokféle speciális segédeszköz, viszont egy jó futócipőre mindenképpen szükséged lesz. Bármennyire is szeretted, a kitaposott cipődet érdemes újra cserélni! A nem megfelelő futócipő elveszi a futás örömét, és balesetveszélyes is!
   
 3. Mindig melegíts be! Ezt a fontos szabályt nem lehet eleget ismételni, a sérülések, balesetek jelentős százaléka az elhagyott vagy elnagyolt bemelegítés miatt következik be.
   
 4. Ha korábban nem futottál rendszeresen, akkor kisebb távokkal szoktasd hozzá magad ehhez a mozgásformához! Az újévi sportos fogadalmak betartása akkor megy majd könnyebben, ha örömmel mozogsz, és nem megy el a kedved a futástól, már a legelején! 
   
 5. Ha lehet, kerüld a betonon, aszfalton futást! Ízületeid hosszú távú egészségéért részesítsd előnyben a természetes felületeket vagy a direkt futáshoz kialakított pályákat!
   
 6. Ha tervezed, hogy utcai futóversenyre is benevezel a nyár során, akkor ismerkedj meg ezzel a felülettel is, de ehhez elegendő, ha a teljes edzésnek 20-25%-át futod aszfalton! A többi távot továbbra is a kímélőbb talajtípusokon fusd végig!

 

Ha már elkezdted a futást, és igyekszel a sportot beilleszteni a napirendedbe, akkor biztos motivál, hogy nem csak az állóképességed és az erőnléted javul. A futás testileg-lelkileg karbantart, és segít a stressz oldásában. A rendszeres mozgás a kiegyensúlyozott életmód egyik alappillére! 

 

Nestlé tippünk
Ne feledd, a hatékony edézsekhez kell az energia. Ezért semmiképp ne kezdj neki a futásnak éhgyomorra. Edzés előtt egy szelet Nestlé Fitness müzliszelet teljes értékű zabbal remek választás.