Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

5 különleges játszótér a fővárosban

Vizitúrára fel!

Tippek a jó évkezdéshez

Vége a decemberi pörgésnek, ideje kicsit megpihenni. Az év első pár hete tökéletes időpont arra, hogy számot vess a tavalyi éveddel és megtervezd az előtted állót.

Első lépésként menj el kirándulni egy szép napos hétvégén. Dobj be a hátizsákodba egy termosz teát, vagy melegen tartó bögrében egy adag kávét és egy müzliszeletet, szellőztesd ki magad és gondold át a tavalyi éved. Úgy alakult, ahogy eltervezted? Ha nem minden úgy sikerült, ahogy szeretted volna, tudod, hogy mi volt az oka? Mi az, amit idén másképp csinálnál? Évek óta eltolt teendők nyomják a vállad?

 

Tedd rendbe a közvetlen környezeted

Ne halogasd tovább a ruhák vagy akár a gyerekjátékok szelektálását. Nézd át mi az, amit legalább egy éve nem hordtál és nyugodtan válj meg tőle, és vidd el a hozzád legközelebb eső szeretetszolgálathoz. Jó érzés tudni, hogy olyan helyre kerül, ahol tényleg nagy szükség van rá.

Ugyanez a helyzet a gyerekek játékaival. Ha már nem férsz be a szobájukba annyi a játék és a felével sem játszanak, állíts össze egy kis szeretetcsomagot, nagyon fognak neki örülni a rászoruló kisgyerekek. 

 

Reális célok

Írd össze az újévre megálmodott terveidet. Ezek lehetnek apróságok is, melyekből minden hónapra beoszthatsz egyet, de lehet egy bakancslistás álom is, amit már évek óta szeretnél kipipálni. Maradj reális, csak olyan cél kerüljön a listádra, ami egy év alatt tényleg teljesíthető.

Fittebb szeretnél lenni, netán egy futóversenyen elindulni? Már januárban elkezdheted a felkészülést. Ha tanulni szeretnél valamit, vagy érdeklődsz egy új hobbi iránt, kutass kicsit az interneten, keress egy tanfolyamot, workshopot és iratkozz be arra a kurzusra, ami leginkább passzol az életritmusodhoz. Nem árt persze a pénzügyi tervezés sem. Ha spórolni szeretnél egy drága műszaki cikkre vagy egy rég dédelgetett utazásra, szintén szerencsésebb, ha havonta apránként gyűjtöd össze rá a pénz, mint egyben kiadni és lenullázni a bankszámládat.

 

Megújult külső

Unod az évek óta megszokott frizurád? Mindig ugyanolyan stílusú és színű ruhákat hordasz? Légy merész kicsit változtatni a külsődön. Mi történik, ha kicsit megszalad az olló a fodrásznál, vagy néhány árnyalattal világosabb hajat kérsz? Néhány színes ékszer, egy tőled szokatlan színű sál, sapka biztosan feldobja a megjelenésed. Ha már idejét sem tudod mikor voltál utoljára kozmetikai kezelésen, vagy egy kényeztető egész testes masszázson, még erre a hónapra foglalj időpontot magadnak!