Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Így készíts matatófalat a gyerekeknek!

Otthon is jó!

Hogyan szórakoztasd a 1,5 évest!

Kétség nem fér hozzá, imádnivaló korba érkezett gyermeked. Másfél évesen egyre önállóbb, felforgatja az egész lakást, de szülei közelségét és a közös játékot még folyamatosan igényli.

Cikksorozatunk soron következő részében egyszerű, otthon elkészíthető játékötleteket gyűjtöttünk össze másfél éves gyerekek számára:

Autópálya

Akár fiad akár lányod van, biztosan van otthon néhány műanyag kisautó, lovas hintó, szekér, traktor. Bármilyen jármű tökéletes a célra. Neked csak annyi a dolgod, hogy vásárolsz egy nagy kartonlapot, de otthoni csomagolópapír is tökéletesen megfelel. Rajzoljátok fel együtt az úthálózatot, lámpákkal, közlekedési táblákkal és indulhat a városi kocsikázás.

Mesevilág 

A gyerekek egyik kedvenc játéka a mesés szerepjáték, ami fontos szerepet tölt be a kisgyermek fejlődésében és képzelőerejének kialakulásában. Ebben a korban gyakran észrevesszük, hogy tipegőnk csacsog a plüsseivel és eteti a babáit. 

A filc anyagban az a jó, hogy nem drága és gyakorlatilag bármilyen színű, stílusú mesevilágot tudsz kreálni gyermekednek. Csak a kézügyességed és a fantáziád szab határt. Figurákat, növényeket, állatokat, épületeket teremthetsz, melyek köré bármilyen mesét találhatsz ki, gyermeked érdeklődési köréhez igazodva.

Tutaj

Ha vízparton nyaraltok vagy ha van a környéketeken vízpart, mindig jól jön otthon egy kishajó! Egy tóparti kirándulás alkalmával pillanatok alatt elkészíthetitek ezt a fakéregből vagy botból és levélből álló kis tutajt. 
A gyerekek segíthetnek összegyűjteni és körülbelül egyforma hosszúra tördelni az ágakat. A ragasztás ugyan felnőtt segítségét igényli, de ők addig kivághatnak és megrajzolhatnak papírból egy vitorlát vagy kereshetnek egy nagy falevelet.

Színes karton hengerek

Papírtörlő hengerből pillanatok alatt készíthetsz színes hengereket, melyekkel gyakorolni tudjátok a színek felismerését. Ha készítesz egy tartót is, amelyre egymásra tudja fűzni őket, egyúttal kisgyermeked koordinációját és finommotorikáját is játszva fejleszted.

 

Nestlé tippünk
Uzsonnára kedveskedj babádnak Nestlé Babadesszerttel. Tejben gazdag babapudingjaink és yogoink kiválóak a köztes étkezések biztosítására. Kalciumot, cinket és magnéziumot tartalmaznak, hűtést nem igényelnek, így bárhol és bármikor fogyaszthatók. Ha végeztél a játékok elkészítésével, készíts magadnak egy habos NESCAFÉ Dolce Gusto latte macchiatot, mely karamellás, vaníliás és cukormentes változatban is kapható.