Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

Így lehet harmonikus a kapcsolatod kutyáddal

5 érv menhelyi kutya örökbefogadás mellett

Kutyát befogadni kihívás a gazdik és a kutyák számára is. A menhelyes kutyáknak már van történetük, előéletük. Öt érvvel segítünk, hogy miért érdemes mégis megfontolnod a menhely meglátogatását, ha kutyát szeretnél.

 

  1. Eldöntheted, hogy milyen korú állatot veszel magadhoz. Nagyon édesek a kiskutyák, de ha növendék vagy felnőtt kutyát viszel haza, nem kell végigcsinálnod a „mindent megrág, bepisil, éjjel nyüszít” időszakot. Illúzióid azért ne legyenek, az új otthon, a menhely után az új környezet megszokása, egy felnőtt kutyának is kihívás, de egész másképp, mint az alomból hazahozott kicsiknek.
  2. Ha nagyobbacska vagy felnőtt állatot hozol el, látod milyen kutyád lesz! Fajtiszta, tenyésztőtől vásárolt kiskutyáknál ez nem probléma, de ha az utcában született keverék alomból választhatsz, hát… Lehet, hogy 15-20 kilós rövidszőrű eb lesz a szőrgombócból, mint a mamája, de lehet, hogy komondor volt az apuka…
  3. A kutyamenhelyeken szakértői segítséget kapsz, hogy milyen típusú kutyát érdemes választanod. Lakásban, udvarban tervezed tartani? Mekkora a család, vannak-e gyerekek? Városi környezetbe kerül, vagy nagy területet bejárhat vidéken? Van már másik kutya, macska, akihez alkalmazkodnia kell? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre számíts!   
  4. Menhelyről elhozni általában chip-es, oltott, ivartalanított, élősködő mentes kutyát fogsz. Ajánlanak szívesen állatorvost, ha a környéken laksz. Kiokosítanak, hogy eddig milyen tápot evett náluk. Az elején ezek nagy segítség. Ha utcáról mentesz kutyát, akkor ezek a feladatok rád várnak!
  5. A legtöbb esetben van információjuk a bekerült kutyák előéletéről, történetéről. Vigyázz, nem szép sztorikat fogsz hallani! Segít azonban, hogy milyen habitusú állatot válassz, mire számíts az első időkben.
     
Nestlé tippünk
Érdemes abból a tápból is beszerezned, amit a menhelyen kapott a kutyád, és fokozatosan keverve átállítanod az étkezését az általad preferált kutyaeledelre. Ez a módszer kíméletesebb az emésztésével. Próbáld ki a méretének, korának megfelelő PURINA Pro Plan termékeinket.


      +1. Elhagyott, elvesztett, megszökött állatot befogadni nagy felelősség. A közös történeteteket úgy kezdődik, hogy te  megmented őt, és úgy folytatódik, hogy ő megmutatja, milyen egy igazi barát.