Anya, palacsintát szeretnék! Anya, süss palacsintát! Hányszor hangzik el nálatok átlagosan ez a két mondat egy hónapban? Ha legközelebb palacsintasütésbe kezdesz, próbáld ki ezt az ötletes banán „sushit”!
Oké, nem igazi sushi, nincs benne rizs sem, viszont formára hasonlít! És ami nagyon fontos, szuper finom!
Akkor most már jöjjön a recept!
- Először is süss palacsintát! Ha egy igazán elronthatatlan palacsinta receptet szeretnél, próbáld ki ezt: konyhai robotgéppel keverj össze 25 dkg lisztet, egy csipet sót, 1-2 tk cukrot, 1 tojást, 2,5 dl vizet és 2,5 dl tejet, majd a végén keverj a tésztába 1 ek olajat. A tészta sűrűségét a víz és a tej mennyiségével tudod szabályozni. Nem érdemes rögtön a teljes folyadékmennyiséget beleönteni, inkább fokozatosan add hozzá, hogy ellenőrizni tudd, mennyire sűrű vagy híg a tészta.
- A kész palacsintákat vékonyan kend meg NESQUIK szirupplal, ami azért is praktikus, mert könnyen és sokkal vékonyabban kenhető, mind egy sűrűbb krém.
- Miután bekented a palacsintát, fektess rá egy egész banánt (meghámozva természetesen). és tekerd fel a tésztát. Vágd kb. 2 ujjnyi szeletekre, és már kész is a banán "sushi"
Ha a banán nagyon ívelt, nehéz lesz egyben feltekerni úgy, hogy a tészta szépen rásimuljon. Ebben az esetben vágd akkora darabokra a banánt, hogy az egyes szeletek viszonylag egyenesek legyenek.
Bejött a recept, és tovább variálnád?
A kakaósabb élményért szórj a tésztába kakaóport, így ráadásul barna lesz a palacsinta tészta, ami szépen mutat majd a fehér banánnal. 3 ek NESQUIK Extra Choco Instant kakaóitalpor a tésztába, és kész is a kakaós, színes tészta.
Kipróbálnád zabpalacsintával is?
Vagy kedvet kaptál más ízesítéshez? Esetleg az amerikai palacsinta receptje érdekel? Kattints korábbi palacsintás cikkünkre, melyből mindent megtudhatsz, ami a palacsinta készítéshez szükséges lehet. Hagyományos, zabpalacsinta és amerikai palacsinta receptek, sós és édes palacsinta töltelékek várnak rád.