A legfinomabb csokiszuflé

Étkezés
A legfinomabb csokiszuflé
Az egyik legmenőbb csokis desszert, amit otthon is egyszerűen elkészíthetsz. Dobd fel pár szem friss gyümölccsel vagy egy gombóc fagyival!

A szuflé nem tartozik a villámdesszert kategóriába, de azért nem is vészesen hosszadalmas elkészíteni. A tésztát viszonylag gyorsan és egyszerűen ki tudod keverni, aztán már csak azt kell kivárni míg megsül.

Felfújtat, vagyis szuflét viszonylag kevesen készítenek otthon, mert mindig azt hallani róla, hogy macerás, és könnyen összeesik. Őszintén szólva, ha ez a csokifelfújt összeesik, vagy valami miatt nem lesz teljesen tökéletes, még akkor is megnyalod mind a tíz ujjadat utána.

Azért, ha érdekel pár tipp, hogyan ne essen össze a felfújtad, kattints cikkünkre! 

Hogyan ne essen össze a felfújtad?

Étkezés
A szuflé, másnéven felfújt egy gyorsan és változatosan elkészíthető ízletes fogás, mégis sokan félnek tőle annak köszönhetően, hogy hajlamos könnyen összeesni.
csokis szuflé

Úgyhogy ne keresd a kifogásokat, egyszerűen csak vágj bele!

Csokoládé szuflé

2

Hozzávalók

  • 2 tojás  
  • 4-5 dkg kristálycukor (még különlegesebb lesz, ha kristálycukor helyett nádcukrot használsz, ami karamelles ízt ad a desszertnek) 
  • 8 dkg vaj 
  • 8 dkg BOCI étcsokoládé 
  • 3 dkg liszt  
  • 1 csipet só 
  • 1 ek keserű cukrozatlan kakaópor a formák előkészítéséhez

Elkészítés

  1. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját a cukorral keverd krémesre.  
  2. A csokit a vajjal együtt, vízgőz fölött olvaszd fel, hagyd kihűlni, majd keverd össze a cukros tojássárgájával.  
  3. A fehérjét verd kemény habbá (egy csipet sótól még keményebb lesz), és a liszttel együtt óvatosan forgasd a csokis masszába.  
  4. A masszát töltsd kivajazott, cukrozatlan kakaóporral megszórt formába, és 180-200 fokon 12-15 perc alatt süsd meg. 
  5. Tálald friss gyümölcsökkel vagy fagyival!