5 különleges játszótér a fővárosban

Gyerek
Különleges játszóterek
Szeretitek a délutánokat a szabadban tölteni? Jól ismeritek a környék összes játszóterét? Ideje felkerekedni és felfedezni a város legkülönlegesebb gyerekbirodalmait.

Ha kicsit messzebb is van otthonodtól, ezek a játszóterek biztosan megérik az extra utazást! Mutatjuk kedvenceinket:

Szilas Park (IV. kerület)

Néhány éve került átadásra a IV. kerületiek kedvenc játszótere, a Szilas Pihenőpark. Többek között KRESZ parkot, sportpályákat és természetesen egy szuper játszóteret találtok itt. Különlegessége, hogy vizes játszótér, tehát a nyári melegben tökéletes választás, de váltóruha, vizezős szandál, naptej és kalap erősen ajánlott. Itt aztán lehet sarazni, pancsolni, vizet hordani.

Ökojátszótér (Margitsziget)

2011-ben került átadásra a margitszigeti ökojátszótér, melynek különlegessége, hogy a tér játékai kivétel nélkül természetes anyagokból készültek. A játszótér megalkotásában nagy szerepet játszott a környezettudatosságra nevelés és a speciális mozgásvilág megteremtése. Gyönyörű, gondozott környezetben találjátok, ám ha a Margitszigeten jártok, feltétlenül egészítsétek ki a programot a mini vadaspark vagy a zenélő szökőkút meglátogatásával is. 

Csúszdapark (Hajógyári-sziget)

A felújított játszótér tulajdonképpen két játszótér egymás mellett, egy kicsiknek és egy nagyoknak. Különlegessége a hatalmas és látványos csúszdapark, mely több hosszú, egyenes és kanyargós, nyitott és fedett csúszdából áll. Az idősebb és bátrabb gyerekek kipróbálhatják a toronyból induló csúszdákat is, ahova feljutni már csak a legügyesebbek tudnak. A rövidebb, szélesebb csúszdákon a kicsik élvezhetik a csúszkálás örömét.

Benczúr-kert (VI. kerület)

Egyik kedvenc helyszínünk a gyönyörű lombos fák alatt megbújó eldugott csodakert, melyet Kő Boldizsár játszótér tervező álmodott meg a nagyközönség, de leginkább a gyermekek számára. Az egész játszótér olyan, mintha egy mesébe csöppent volna a látogató, az óriás platánfa köré színes mesevárost alakítottak ki, de van itt díszes vár, hajó, vízijáték és malomkerekes kút is. Ezen kívül olyan játékok is találhatóak, ami általában ritkaságnak számít más játszótereken, például a baba-mama hinta, valamint egy integrált libikóka mozgássérült gyerekek számára.

Mátyás király Mesejátszótér (Budai Vár)

A Halászbástya szomszédságában található ez a mesejátszótér, ahol a gyermekek eljátszhatják kedvenc meséiket, köztük természetesen Mátyás király meséit is. A díszlet adott, hiszen a játszóteret úgy alakították ki, középkori várral, függőhíddal, bástyákkal, hogy a gyerekek korhű díszlet között élhetik ki határtalan fantáziájukat.
 

Ha szabadtéri programra indultok, vigyetek magatokkal a hátizsákban Nestlé Chocapic szeletet és Nesquik dobozos kakaóitalt, hogy szükség esetén fel tudjátok tölteni az energiaraktárakat.