Van, aki hidegen szereti

A kakaó hidegen is finom, nyári hűsítő kakaók
Fedezd fel a frissítő hideg kakaó világát, ami egészen új dimenziókba repít majd.

Ha a cím láttán benned is ez a két kérdés fogalmazódott meg: "Miért kéne hidegen fogyasztani a kakaót?" és "Hogyan lehetne még izgalmasabbá tenni a kedvenc csokoládéitalomat?" akkor jó helyen jársz.

Ebben a cikkben ugyanis megosztunk veled pár érvet a hideg kakaófogyasztás mellett, és természetesen nem hagyunk finom kakaós receptek nélkül sem.

A hideg kakaó fogyasztásának előnyeiről beszélve, az egyik legfontosabb, hogy nyáron vagy akár egy meleg őszi vagy tavaszi napon tökéletes alternatívája a forró kakaónak. Egy hűsítő korty hideg kakaó egyszerre kényezteti az ízlelőbimbóidat és frissít fel. A hideg kakaót ihatod a reggeli mellé, tízóraira, de akár desszertként is fogyaszthatod. Készítheted tejből vagy növényi italból is, így a laktózmentes vagy tejmentes étrendet követők számára is remek választás lehet.

Végül de nem utolsó sorban pedig muszáj megemlíteni, mennyire egyszerűen, ugyanakkor változatosan elkészíthető finomság a hideg kakaó.

A STARBUCKS forró csokoládés italporokból, „hagyományos” vagy akár sós karamellás ízben, hidegen is pillanatok alatt készíthetsz az egész családnak ínycsiklandó kakaós kényeztetőt. 

Ha pedig a hagyományos és sós karamellás változatok mellett további ízesítésekkel is kipróbálnád, böngéssz kedvenc hideg kakaós receptjeink között!

Mogyoróvajas hideg kakaó

Ha szereted a mogyoróvaj és a csokoládé összhangját, akkor ez a recept neked való. A mogyoróvaj gazdag és krémes íze igazán kiemeli a hideg kakaó karakterét. A STARBUCKS forró csokoládés italporból a leírásnak megfelelően készíts hideg kakaót úgy, hogy hideg tejet vagy növényi italt adsz a kakaóporhoz, majd keverd hozzá a mogyoróvajat. Tálaláskor akár jeget is tehetsz a pohárba.

Vaníliás hideg kakaó

A vaníliás hideg kakaóhoz a hagyományos, hideg kakaóitalhoz keverj vanília aromát, vagy vaníliarúd kikapart belsejét. Tálaláskor tegyél a tetejére tejszínhabot, és szórd meg pirított mandulapehellyel!

Ha szereted a kakaót, ne állj meg itt! Használd a fantáziád, és kísérletezz a különböző fűszerekkel: a fahéj, kardamon, mandula aroma mind jól állnak a hideg kakaónak.