Téli kutyamódi

Kisállat
Téli kutyamódi
Csak csinos vagy hasznos is télen a kutyakabát, kutyacipő? Mikor adj a háziállatodra ilyet?

Ahhoz, hogy kutyád egészséges, teljes életet élhessen, minden évszakban, így télen is szüksége van a kiadós sétákra. Nagy hidegben, hóban hasznos kellék a kutyaruházat, összeszedtünk pár jó tippet, mikor és milyet adj a kutyádra: 

  • Ha kölyök, idős vagy rövidszőrű a kutyád, akkor nagy hidegben, hóban bizony jól jön neki az extra melegítés. 
  • A kutyák is meg tudnak fázni, így érdemes a hideg napokra beszerezni nekik méretüknek megfelelő öltözéket. Mérd le kutyádat a marjától a farka tövéig és a mellkasánál körbe, ezek alapján már tudsz a bolti méretek között válogatni. Nagy hó esetén praktikus, ha felcsatolható lábat és hasat takaró része is van a ruhának. 
  • A praktikus ruha jól mosható, mosógépben is, vízálló kívülről és réteges. Ha technikailag jól véd a hideg ellen, akkor már szabadon választhatsz vagány, csinos vagy visszafogottabb stílusút. 
  • Érdemes olyat választani, amin fényvisszaverő felület is van, ez esti sétáknál biztonságosabb is. 
  • Ha sózott utcákon sétáltatsz rendszeresen, akkor gondolkodj el a kutyacipőn. Ennek nem elsősorban a hideg ellen van szerepe. Vízálló, stabilan rögzíthető (pl.: tépőzáras) darabot válassz, amivel elkerülheted, hogy a sótól marási sérülései legyenek a kutyádnak. 
  • Ha már megvan a kutyaholmi, tartsd tisztán, és készülj fel arra, hogy játék közben hamarabb tönkremegy majd, mint a saját téli ruháid!

A Gondos Gazdik blogon további cikkeket olvashatsz a kutyás létről szakértőinktől!