Tartsd kontroll alatt az emésztésedet!

Életmód
Tartsd kontroll alatt az emésztésedet!
Ellenőrzőlista az emésztőrendszeri panaszok tudatos kezeléséhez.

Nyáron a rendszertelenebb életmód, a kerti partik, a nyaralás körüli izgalmak, a gyerekek táborozása majd iskolára, óvodára felkészítése, a meleg miatti fokozottabb folyadékigény mind hozzájárulnak az emésztőrendszeri panaszok, így a székrekedés vagy hasmenés kialakulásához. 

Ne hagyd, hogy a folyamatos teltségérzet, a puffadás, hasfájás és a panaszokat kísérő rossz közérzet rányomja bélyegét ezekre a csodálatos hónapokra. Keress és találj megoldást, vedd vissza az irányítást emésztésed felett!

Ha már számos otthoni praktikát kipróbáltál, változtattál az életmódodon is, de úgy érzed még így sem teljes a siker, kérdezd meg gyógyszerészedet! 
Érdemes azonban felkészülni arra, hogy a gyógyszertárban a minket gyötrő emésztőrendszeri panaszok mindegyikére – legyen az székrekedés, puffadás, hasmenés - különböző kiszerelésű, hatású, működési elvű kapszula, tabletta, csepp található, a választási lehetőségek tárháza igen széles. Ha nem csak a tüneteket szeretnéd enyhíteni, hanem a székrekedést, hasmenést gyengéd, biztonságos módon megszüntetni vagy éppen megelőzni, ismerned kell a saját preferenciáidat.

De vajon milyen tényezőket érdemes végiggondolni, ha tudatos döntést szeretnél hozni?

 • Bízd rá magad bátran a természet erejére! Válassz természetes, növényi eredetű terméket! Legtöbbünk számára fontos szempont, hogy a gyógyszerek szedését a lehető leghosszabb ideig elkerüljük, különösen abban az esetben, ha például a székrekedés, vagy hasmenés oka lelki eredetű, esetleg a stresszre vezethető vissza, vagy éppen táplálkozási szokásaink között, életmódunkban keresendő;
 • Keress komplex megoldást a tüneti kezelések helyett! Bár számos olyan termék kapható a gyógyszertárban, ami gyors hatást ígér a tünetek kezelésében, célszerű olyan terméket választani, aminek hatása hosszabban, akár hetekig tart. Ráadásul több olyan termék is elérhető, amely az emésztési probléma kezelése mellett pre- vagy probiotikus hatása révén támogatja a bélflóra egészségét is.
 • Csak praktikusan! Célszerű olyan terméket választani, amelyet könnyen be tudsz illeszteni a napi rutinodba, nem kötött étkezési időpontokhoz, könnyen tárolható, vagy éppen változatos módon fogyasztható. A semleges íz is fontos igény lehet. 
 • Első a biztonság! Az emésztési problémák gyakran különleges élethelyzetekhez is kötöttek, a kismamák esetén különösen gyakori például a székrekedés, de a gyerekek is, és az idősebb korosztály is gyakran szenved ezektől a panaszoktól. Ezért fontos, hogy adalékanyagoktól mentes, mellékhatásokat nem okozó, hozzászokást nem eredményező, hosszú távon fogyasztható megoldást válassz.
 • Legyél nyitott! Az emésztést segítő, székrekedés, hasmenés kezelését szolgáló termékek polcán egyaránt találsz gyógyszereket, étrendkiegészítőket, és úgynevezett speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket. Mindegyikre szigorú gyártási ellenőrzési, tájékoztatási követelmények vonatkoznak, egyaránt biztonságosak, így érdemes az élelmiszerekhez közelebb álló, ún. táplálkozási terápiás megoldást nyújtó termékeket is számításba venni.

Ismerd meg az OptiFibre®-t!

Az emésztőrendszeri betegségek táplálásterápiája egyike azoknak a területeknek, ahol a Nestlé Health Science úttörőnek számít. 

Részben hidrolizált guargumi rostot tartalmazó termékünk az OptiFibre® a világ több mint 30 országában sikerrel segít nap, mint a nap az emésztési problémák, így a székrekedés, a hasmenés, az irritábilis bél szindróma kezelésébenilletve a napi rostbevitel támogatásában. 

Az Optifibre:

 • 100%-ban növényi eredetű
 • Teljesen feloldható ételekben és italokban anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná.
 • Nem duzzad, ezért nem szükséges extra mennyiségű folyadékot inni rá. Ennek ellenére természetesen ügyelni kell a megfelelő napi folyadékbevitelre.
 • Alkalmas hosszútávú fogyasztásra is (hozzászokás nem alakul ki)
 • Várandós és szoptatós nők, 3 éves kor fölötti gyermekek is fogyaszthatják 
 • Gluténmentes
 • Patikákban vény nélkül kapható

Sokoldalú felhasználhatósága és természetes növényi eredete lehetővé teszi, hogy a napi étkezési rutin részeként járuljon hozzá az egészséges bélflóra egyensúlyához és kínáljon – nem csak tüneti megoldást – az emésztési panaszokra.

A bélflórának időre van szüksége a regenerálódáshoz. Emiatt a hatás sokszor csak néhány nap után válik érezhetővé. Ezért javasoljuk a folyamatos, de legalább 3 héten át való használatot.

Tudj meg többet weboldalunkon: www.optifibre.hu
OptiFibre® termékünket keresse a gyógyszertárakban.
OptiFibre® speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés, irritábilis bél szindróma) diétájában.
Fontos figyelmeztetés: orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Gyermekeknek 3 éves kortól adható. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható.