Lehet változatos köreteket egyszerűen is készíteni, és a zöldségfogyasztás nem egyenlő a salátával.
Ezekkel a zöldség köretekkel egyszerűen kiválthatod a sült krumplit vagy a krumplipürét, és színes, izgalmas és legfőképp ízletes finomságokat tehetsz az asztalra.
Színkavalkád a sütőből
Elképesztően változatos tud lenni ez a fogás, ha a szezon és az épp rendelkezésre álló alapanyagok szerint módosítod a hozzávalókat és az arányokat. Gyorsan és egyszerűen elkészül, és a megfelelő zöldségfogyasztáshoz is hozzájárul.
Miért fogyassz szezonális zöldségeket, gyümölcsöket? Ma már szezonon kívül is szinte mindent megkaphatsz, amit kívánsz, de a szezonális termékek fogyasztásának számos előnye van. Hogy két okot említsünk: szezonban az áruk kedvezőbb és valószínűleg nem a világ másik tájáról utaztatták hozzánk, így környezetvédelmi szempontból is fontos, ha szezonális termékeket választasz. Igen, télen ez kicsit nehezebb, de ez a recept remekül mutatja, hogy nem lehetetlen.
Diós zellerpüré
A diós zellerpüré nagy kedvenc, ha a krumplipüré helyettesítéséről van szó. Pontosan ugyanúgy készül, mint a krumplipüré, de a fűszerezésnél használj egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Tálaláskor szórd meg száraz serpenyőben pirított dióval.
Citromos pirított kelkáposzta baconnel
Ha eddig azt hitted, nem szereted a kelkáposztát, ez a recept rácáfol majd erre! Nyugodtan felejtsd el a menzás kelkáposztafőzeléket! A pirított kelkáposzta tényleg nyerő!
A kelkáposzta ásványi anyag tartalma magas, jó rostforrás is, emiatt rendkívül jó hatással van az emésztésre. Vastartalma is említésre méltó, emellett bővelkedik antioxidáns tulajdonságú színanyagokban is, amelyek csökkenthetik a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.