Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szuper recept ráérős reggelekre

Ez a gombás zabkása a hónap sztárja

Ínycsiklandó őszi köretek

Egy változatos köret a legegyszerűbb fogásokat is feldobja. Használj hozzá most téli alapanyagokat!

Lehet változatos köreteket egyszerűen is készíteni, és a zöldségfogyasztás nem egyenlő a salátával.

Ezekkel a zöldség köretekkel egyszerűen kiválthatod a sült krumplit vagy a krumplipürét, és színes, izgalmas és legfőképp ízletes finomságokat tehetsz az asztalra.

Színkavalkád a sütőből

Elképesztően változatos tud lenni ez a fogás, ha a szezon és az épp rendelkezésre álló alapanyagok szerint módosítod a hozzávalókat és az arányokat. Gyorsan és egyszerűen elkészül, és a megfelelő zöldségfogyasztáshoz is hozzájárul.

Miért fogyassz szezonális zöldségeket, gyümölcsöket? Ma már szezonon kívül is szinte mindent megkaphatsz, amit kívánsz, de a szezonális termékek fogyasztásának számos előnye van. Hogy két okot említsünk: szezonban az áruk kedvezőbb és valószínűleg nem a világ másik tájáról utaztatták hozzánk, így környezetvédelmi szempontból is fontos, ha szezonális termékeket választasz. Igen, télen ez kicsit nehezebb, de ez a recept remekül mutatja, hogy nem lehetetlen.


Hozzávalók (4 személyre)
4 szelet sütőtök
2 közepes cékla
1 cukkini
4-6 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma karikákra vágva
1 ek MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
2-3 ek olaj

  • Vágj apró kockákra sütőtököt, céklát és cukkinit, fektesd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyél mellé egy pár megpucolt, de egészben hagyott fokhagyma gerezdet, valamint hagymakarikákat.
  • Az olajban keverd el a fűszerkeveréket, és kend be vele vékonyan a zöldségeket.
  • 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül.

Diós zellerpüré

A diós zellerpüré nagy kedvenc, ha a krumplipüré helyettesítéséről van szó. Pontosan ugyanúgy készül, mint a krumplipüré, de a fűszerezésnél használj egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Tálaláskor szórd meg száraz serpenyőben pirított dióval.

Hozzávalók (2 személyre)
1 közepes méretű zellergumó
1 marék dió
1 db MAGGI Zöldségleveskocka
1 l víz
1 ek vaj
kb. ½ dl tej vagy növényi ital
só, szerecsendió ízlés szerint

  • A zellert pucold meg, vágd kockákra, majd dobd forrásban levő vízbe, amibe belemorzsolsz egy MAGGI Zöldségleveskockát.
  • Miután pár perc alatt puhára főtt, öntsd le róla a vizet, fűszerezd, add hozzá a vajat, és a tejet, majd krumplinyomóval készíts belőle pürét. A krémességét és állagát a folyadék mennyiségének változtatásával tudod szabályozni.

Citromos pirított kelkáposzta baconnel

Ha eddig azt hitted, nem szereted a kelkáposztát, ez a recept rácáfol majd erre! Nyugodtan felejtsd el a menzás kelkáposztafőzeléket! A pirított kelkáposzta tényleg nyerő!

A kelkáposzta ásványi anyag tartalma magas, jó rostforrás is, emiatt rendkívül jó hatással van az emésztésre. Vastartalma is említésre méltó, emellett bővelkedik antioxidáns tulajdonságú színanyagokban is, amelyek csökkenthetik a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

Hozzávalók 2 főre
10 dkg bacon
fél fej kelkáposzta csíkokra vágva
só, bors, köménymag ízlés szerint

  • A bacont teflon edényben pirítsd meg, és tedd félre.
  • A serpenyőben maradt zsiradékon pirítsd meg az apróra vágott kelkáposztát. Pár percig ne keverd meg, engedd, hogy lepiruljon.
  • Ezután jöhet a keverés, só, bors, kevés kömény. Végül keverd hozzá a pirított bacont is.