Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Vendégváró receptek gyümölcsökkel

Hamis pizza percek alatt

Fogások főtt tojásból

Ha túl sok főtt tojást készítettél húsvétra vagy egyszerűen sok a tojás otthon, ezeket az ételeket próbáld ki!

Húsvéti vendégváráshoz a sonka mellé főtt tojás is dukál. És mivel valószínűleg nem a vendégek előtt akarod megfőzni, előre elkészítesz jópárat. De mi van akkor, ha nem fogy el, és magában már a füleden jön ki? Mutatunk pár szuper felhasználási módot.

Tojáskrém

Kicsit krémes, kicsit darabos, pirítósra tökéletes választás. Ehhez egyszerűen villával törd össze a megpucolt főtt tojásokat, 2-3 tojáshoz adj kb. 2 dkg margarint, 1 kk mustárt, sót, borsot, és ízlés szerint tejfölt vagy majonézt. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, míg kenhető állagú lesz. Az arányokon és a fűszerezésen ízlés szerint módosíthatsz.

Majonézes tojás saláta virslivel

Hozzávalók:
4 főtt tojás felkockázva
1 pár főtt virsli karikára vágva (ha sok sonkád maradt, azt is használhatsz virsli helyett)
2 szál újhagyma vékony karikákra vágva
1,5 dl majonéz
1 dl tejföl
só, bors ízlés szerint

A felszeletelt tojásokat, virslit és hagymát keverd a majonéz és tejföl keverékében, sózd borsozd ízlés szerint. 

Tojáspörkölt 

Hozzávalók:
4 főtt tojás felkockázva vagy félbe vágva
1 kis vöröshagyma felaprítva
1 paradicsom apró kockákra vágva
1 paprika apró kockákra vágva
1 tk pirospaprika
1 MAGGI Pörköltszaft kocka
3 ek olaj
2 dl víz
só, bors ízlés szerint

 

  1. Forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát, keverd össze, majd öntsd rá a vizet.
  2. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a zöldségeket és a Pörköltszaft kockát, és főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. Amikor a pörköltszaft kész, tedd bele a tojás szeleteket, és fűszerezd ízlés szerint
  4. Tálaláskor kínálj hozzá tejfölt.

 

Nestlé tippünk
A MAGGI Pörköltszaftkocka használatával a pörköltalap íze még intenzívebb lesz, de akkor is használd bátran, ha nincs kedved vagy időd a pörkölt alap elkészítésére. Ebben az esetben a friss paprika és paradicsom elhagyható.