Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

A legegyszerűbb és legfinomabb tiramisu recept

Ezeket a finomságokat készítsétek el a gyerekekkel együtt!

Ezt a mákgolyót muszáj kipróbálnod

A gyerekek is besegíthetnek, olyan egyszerű. Nem kell sütni sem, és percek alatt kész. A baj az, hogy ugyanolyan gyorsan el is fogy.

Mert hihetetlenül finom! Rögtön két variációt is mutatunk, így akár egyszerre, több ízesítéssel is kipróbálhatod, ráadásul tejmentesen is elkészítheted. Villámdesszert 5 összetevőből, ami valószínűleg már most is a kamrádban lapul. 

Nestlé tippünk
Nem csak a gyerekek fognak megőrülni érte, a felnőttek is imádják majd. Az tízórai vagy ebéd utáni kávéd mellé is jó választás. Tudtad, hogy már kapható az új NESCAFÉ Black Roast, ami rendkívül gazdag ízvilága segítségével biztosítja a lehető legerősebb napindítást? A gondosan válogatott kávészemek és a hosszabb pörkölés eredménye az eddigieknél is gazdagabb, intenzívebb ízvilág. Itt az ideje, hogy kipróbáld!


Citromos mákgolyó, villámdesszert sütés nélkül

Hozzávalók (14 golyóhoz)

80 g keksz finomra darálva
100 g natúr krémsajt
3 ek tej vagy növényi ital
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 tk SZERENCSI kakaópor
25 g porcukor 
40 g darált mák + 3 ek a hempergetéshez

  1. A hozzávalókat alaposan keverd össze, míg egy sűrű, könnyen formázható masszát kapsz. Ha túl száraznak érzed, adj hozzá kevés tejet. 
  2. Vizes kézzel formázz belőle kis golyókat, majd hempergesd meg mákban.
  3. Azonnal fogyasztható, de pár óra a hűtőben jót tesz neki.
Ha "csavarnál" a recepten egyet, tölts a golyók közepébe gyümölcsöt vagy kevés lekvárt.

 

Meggyes, glutén- és laktózmentes mákgolyó

Hozzávalók (10 golyóhoz)

80 g gluténmentes zabpehely finomra darálva
6 dkg meggylekvár
30 g darált mák + 3 ek a hempergetéshez
meggylé vagy növényi ital az állag "beállításához"

  1. Elkészítése megegyezik az előzővel: Keverj mindent össze, formázz golyókat a masszából és hempergesd meg mákban.
  2. A massza állagán a száraz és nedves hozzávalók arányaival tudsz változtatni. Ha túlságosan ragad a lekvártól, adj még hozzá mákot, ha száraznak érzed, kevés lekvár vagy növényi ital (esetleg meggylé) a megoldás.