Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 tipp, amivel feldobhatod a leveseket

Mellettem robbant fel a vitaminbomba 1. rész

Ettél már hagymalekvárt?

Ha eddig nem próbáltad, itt az ideje. A hagymalekvár nagyon finom kiegészítője húsoknak, halaknak egyaránt. És nagyon egyszerűen elkészíthető!

Hagymalekvár recept

Hozzávalók
4-5 ek olaj
2 evőkanál barnacukor
1 kg lilahagyma vékony szeletekre vágva
só, bors ízlés szerint
3 ek balzsamecet
1 dl víz

 

  1. Forró serpenyőben szórd az olajra a cukrot, és olvaszd addig, míg karamellizálódni kezd.
  2. Ekkor dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, keverd össze, és kis lángon hagyd, hogy megpuhuljon, és megpiruljon. Ha még szeretnéd egy kicsit párolni, önts alá egy kevés vízet. 
  3. Amikor már jó puha, és megbarnult, locsold meg balzsamecettel, és párold tovább 2-3 percig.
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint.

 

Nestlé tippünk
Ha szeretnéd a hagymalekvárt egy olyan menübe illeszteni, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz, és adagonként csak 500 kalória a tápértéke, próbáld ki a Maggi Fortélyok Omlós csirkesült fűszeres citromos alapot. Így a finom, zamatos sült húst sütőzacskóban, zsiradék hozzáadása nélkül tudod elkészíteni, és már csak egy adag barnarizst kell hozzá kifőznöd.