3 tipp kókusztej felhasználásához

Étkezés
kókusztej
A kókuszkrém, másnéven kókusztej az ételeket krémessé, lággyá teszi.

Változatosan használható a konyhában, zsírtartalmának figyelembe vételével pedig a kiegyensúlyozott étrendbe is könnyen beilleszthető.

Ha még csak most barátkozol a kókusztejjel, mindenképp próbáld ki ezeket:

  1. Készíts zabpelyhes, kókusztejes, gyümölcsös turmixot reggelire. Így egy pohárba sűrítheted a kiegyensúlyozott reggeli legtöbb alapanyagát. 
  2. Az édességek, krémek szuper krémesek lesznek, ha kókusztejjel készíted őket.
  3. Szószos húsokhoz is fantasztikus, a keleti konyha egyik leggyakoribb alapanyaga.

Próbáld ki ezt az alapreceptet:

Az olajon megpirított hagymára tegyél apróra kockázott csirkehúst, kevés gyömbért és curry port, önts rá kevés paradicsomszószt, majd kókusztejet. Főzd kb. 20 percig. Tálald rizzsel!