Érdekességek a lisztekről

Mitől acélos a búza?

3 tipp kókusztej felhasználásához

A kókuszkrém, másnéven kókusztej az ételeket krémessé, lággyá teszi. Változatosan használható a konyhában, zsírtartalmának figyelembe vételével pedig a kiegyensúlyozott étrendbe is könnyen beilleszthető.

Ha még csak most barátkozol a kókusztejjel, mindenképp próbáld ki ezeket:
 

  1. Készíts zabpelyhes, kókusztejes, gyümölcsös turmixot reggelire. Így egy pohárba sűrítheted a kiegyensúlyozott reggeli legtöbb alapanyagát. 
  2. Az édességek, krémek szuper krémesek lesznek, ha kókusztejjel készíted őket.
  3. Szószos húsokhoz is fantasztikus, a keleti konyha egyik leggyakoribb alapanyaga.
     
Próbáld ki ezt az alapreceptet: Az olajon megpirított hagymára tegyél apróra kockázott csirkehúst, kevés gyömbért és curry port, önts rá kevés paradicsomszószt, majd kókusztejet. Főzd kb. 20 percig. Tálald rizzsel!

 

Nestlé tippünk
Ha 1 dl kókusztejbe 1 evőkanál chia magot teszel, pár óra elteltével puding állagúra kocsonyásodik. Gyümölcsökkel tápanyagokban és vitaminban gazdag reggeli vagy desszert. Ha megédesítenéd egy kicsit, reszelj a tetejére jó minőségű étcsokit! A BOCI új, különleges ízei egyedi karaktert kölcsönöznek neki.