Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

3 szuper mártás sült húsokhoz

Két sós és egy édes mártás, ami garantáltan elvarázsolja a legegyszerűbb sült húst is. Na, meg azt is, aki kóstolja.

A natúr sült hús az egyik legpraktikusabb és legegyszerűbben elkészíthető főétel. Egy klassz zöldkörettel, salátával, esetleg különlegesen fűszerezett kuszkusszal a diétás és kiegyensúlyozott étrendbe is könnyen beilleszthető.

Mégis egy idő után már unalmassá válhat. De előfordulhat az is, hogy csak valami szaftosabbra vágynál. Ilyenkor elég, ha bedobsz egy ütős mártást, és máris izgalmassá teheted a legegyszerűbb sültet is.


Tejszínes kapormártás

Hozzávalók
1 csomag kapor
1,5 ek liszt
3 ek vaj
3 dl víz
1 db MAGGI Erőleves kocka
2 dl tejszín
fél citrom leve
só, bors ízlés szerint

  1. Serpenyőben melegítsd fel a vajat, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet és az apróra vágott kaprot.
  2. Keverd hozzá a MAGGI Erőleves kockából és vízből készült alaplevet, majd ízlés szerint borsozd. 
  3. Főzd 1-2 percig, majd add hozzá a tejszínt, és pár csepp citromlevet.


Almamártás recept

Hozzávalók
1 kg alma
2 dl fehérbor
1 dl víz
1 dl tejszín
1 evőkanál méz
1-2 ek citromlé
1 kk fahéj
 

  1. A megpucolt, kis kockákra vágott almákra locsolj egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. 
  2. Tedd az almát egy lábasba, add hozzá a mézet, a bort és a vizet, szórd meg egy kis fahéjjal, és fedő alatt, lassú tűzön, párold puhára. 
  3. Amikor megpuhult, turmixszold simára, add hozzá a tejszínt, és főzd 2-3 percig.

 

Villám gombamártás

Hozzávalók
1 csomag MAGGI Vargányás gombakrémleves
4 dl víz
1 ek étkezési keményítő
 

  1. Készítsd el a MAGGI Vargányás gombakrémlevest a tasakon szereplő utasítástól eltérően 4 dl vízzel.
  2. Egy kis tálkában keverd el az étkezési keményítőt pár evőkanál levessel, majd öntsd bele az elkészült levesbe, és főzd tovább, amíg az mártás állagúra sűrűsödik.