Tapasztaljátok meg együtt a segítségnyújtás örömét!

Életmód
Tapasztaljátok meg együtt a segítségnyújtás örömét!
Tegyetek közösen azért, hogy a gyerekek is megértsék, miért fontos önzetlenül adni és segíteni másokon!

A gyerekek érzékenyítése egy olyan téma, amiről feltétlenül szükséges beszélni. Számos módszer létezik, mellyel a gyerekek elfogadó magatartást, toleranciát tanulhatnak, és növelhető empatikus készségük. Ha azt szeretnéd, hogy segítő, empatikus felnőtté váljanak, érdemes időben megmutatni nekik, mit jelent ez a gyakorlatban. Ne feledd, a legjobban úgy tudod tanítani a gyerekeket, ha jó példát mutatsz! 

Köztudott, hogy a gyerekek nem csak azt tanulják meg, amit tanítanak nekik, hanem előszeretettel utánozzák szüleiket. Visszamondják, amit hallanak, és hasonló viselkedésmintákat vesznek fel. Ezért az, amit otthon, tőletek tapasztal, nagyban befolyásolja azt, hogy ő hogyan viszonyul majd másokhoz. Ha már kisgyerekkorától azt látja, hogy fontos a mások iránti figyelem, megértés, elfogadás, a mindennapjaitok része az önzetlen segítségnyújtás és a környezettudatosság, arra ösztönzi, hogy ő is hasonló normákat kövessen. 

Segítsetek közösen!

Nagyon jó módszer arra, hogy a gyerekek megérezzék az önzetlen segítségnyújtás örömét, ha bevonod őket, és rendszeresen, közösen segítetek a rászorulókon vagy vesztek részt önkéntes feladatokban. 

  • Válogassátok ki a már nem használt játékokat és ruhákat, és vigyétek el közösen egy jótékonysági szervezetnek! Közben beszéljétek meg, hogy miért jobb ez, mint hagyni porosodni vagy kidobni a már nem használt darabokat!  
  • Vegyetek részt olyan segítségnyújtó akciókban, mint a karácsony előtt rendezett cipősdoboz akciók vagy a rászorulók megsegítésére szervezett tartós élelmiszergyűjtés! Ez szintén jó alkalom arra, hogy a gyerekek megértsék, sok olyan ember van, aki mások segítségére szorul. 
  • Nagyobb gyerekekkel akár már önkéntes munkát is vállalhattok.  
  • A rászorulók megsegítése mellett környezetvédelmi téren is tevékenykedhettek, például a „TeSzedd!” országos szemétszedési akcióban.

Tegyünk együtt egy élhetőbb jövőért!

A Nestlé és a Spar 2021. szeptemberében megrendezett közös akciója remek lehetőség a közös segítségnyújtásra, amivel most ráadásul értékes ajándékokat is nyerhettek. 

Segíts nekünk eldönteni, hogy a garantált 1 millió forintos támogatás mellett milyen arányban részesüljenek a lenti szervezetek az összesen 1 millió forint értékű extra támogatásból!

HUMUSZ Szövetség, HEROSZ Állatotthon, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt. 

Ti melyik szervezetre szavaztok? Meséld el a gyerekeknek, melyik szervezet mivel foglalkozik, és döntsetek közösen! 

Hogy működik a szavazás? Vásárolj 09.02 és 09.29 között a SPAR, INTERSPAR üzleteiben vagy SPAR Online weboldalán legalább 1500 Ft értékben Nestlé terméket, töltsd fel a promóciós blokkod vagy online számlád adatait a weboldalra, és szavazz a neked legkedvesebb szervezetre, hogy megnyerhesd értékes ajándékaink egyikét! 

A szavazatok mértékével arányosan a szervezetek extra támogatásban részesülnek, összesen 1 millió Forint értékben. 
A részletekért kattints promóciós oldalunkra

 

Osszunk szét közösen egy milliót!