Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel

Gyerek
Nyári szórakoztató elfoglaltságok gyerekekkel
A gyerekek imádják a kreatív programokat, most pedig olyan ötleteket adunk, amiket te is szeretni fogsz!

Mert most olyan alkotásokat készíthettek, amik szépek és hasznosak is! Nem kell hozzájuk óriási kézügyesség, viszont annál szórakoztatóbb, minél jobban szabadjára engeditek a fantáziátokat.

Fessetek bútort!

bútorfestés

Egy kis bútortuning mindig jókedvre derít, és a gyerekeket is nyugodtan bevonhatod. Már meglevő bútordarabokkal is remekül működik, főleg, ha olyan festéket vesztek hozzá, ami alá nem szükséges alapozni. A natúr fa bútorokkal pedig szinte gyerekjáték a festés! Engedd, hogy a gyerekek válasszanak színt, így még lelkesebbek lesznek! 

Készítsetek képet kavicsból!

kép kavicsból

kavicsfestés szuper kikapcsolódás, jópofa dekorációs tárgyakat, hűtőmágnest lehet így készíteni. Legalább ennyire dekoratív lehet egy kavicsból készült kép is. Ehhez gyűjtsetek egészen kicsi kavicsokat, majd különböző alakzatokban ragasszátok fel egy kartonpapírra, végül fessétek le őket. 

Ha nincs otthon karton, Egy kiürült NESQUIK gabonapelyhes dobozt biztos találtok otthon, arra is ragaszthattok nyugodtan! 

Kertészkedjetek!

kertészkedés

A gyerekek imádnak a földben matatni, felfedezni a talajmenti élővilágot. Ismerkedjetek a természettel, közben varázsoljátok szebbé a kertet! Ha ültettek, akár be is jelölhettek egy-egy növényt, amire ők „vigyáznak” majd.

Gyűjtöttetek levendulát? 

Ha a nyári levendula virágzáskor ti is szedtetek pár csokorral, de még nem használtátok fel mindet, akkor ideje belőle csodás dekorációt készíteni. Korábbi cikkükben jobbnál jobb ötleteket találsz. 

Készítsetek ékszereket! 

A gyöngyfűzés a lányok nagy kedvence, nyáron, szabadban is kellemes időtöltés. Csinálhattok kulcstartót, lakásdíszt vagy gyönyörű karkötőket.

Ne feledd, nyáron fokozottan ügyelni kell a megfelelő folyadékfogyasztásra, ezért mindig legyen a közelben víz pohárban vagy kulacsban! Tízórai vagy uzsonna mellé pedig a dobozos NESQUIK csökkentett cukortartalmú kakaós tejitalnak biztosan nagyon fognak örülni a gyerekek.