Nálatok is elmaradhatatlan fogás ünnepekkor a mákos guba? Akkor most kóstold meg tortaként! Jól hallottad, mákosguba torta recept következik.
      
            Nem tudsz ennél menőbb tortát kitalálni, az biztos! Készíts a gyerekeknek NESQUIK All Natural nádcukros kakaóitalporból egy forró kakaót, és adj mellé egy kis szelet mákosguba tortát, te pedig főzz magadnak egy gombnyomással egy finom NESCAFÉ® Dolce Gusto kávét, és máris kész a kávéházi élmény otthon. Most már csak tedd fel a lábad, és élvezd az ízeket!
Mákosguba torta (24 cm-es forma)
  
      
    
  
  
    
    
  Hozzávalók
    
            Tésztához
	- 8 db kifli 
- 7 dl tej
- 2 dl tejszín
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor 
- 8 dkg cukor 
- 15 dkg darált mák
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
Krémhez
	- 4 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg cukor 
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatin fix
 
  Elkészítés
    
            
	- A kiflit vágd karikákra, a tejet, tejszínt és vajat főzd össze.
- A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral keverd habosra, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd a forró tejes keverékhez. Lassú tűzön kevergesd, míg sűrűsödni kezd.
- Keverd bele a citromhéjat és a mákot is, majd az egészet öntsd a kifli karikákra.
- Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kenj ki vajjal vagy bélelj ki sütőpapírral. Mikor a kifli beszívta a tejes-mákos folyadékot, a gubát tedd a tortaforma aljába.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.
- Míg a torta alap sül, készítsd el a krémet: A tejet tedd fel főni, közben a tojássárgákat keverd habosra a cukrokkal, majd csorgasd a langyos tejbe. Lassú tűzőn kevergetés mellett főzd, míg besűrűsödik.
- Hűtsd ki a krémet, majd add hozzá a zselatint.
- Kend a krémet a kisült torta alapra.
 
   
   
 
Díszítsd darált mákkal vagy tejszínhabbal!