Labdamánia kutyamódra

Kisállat
Labdamánia kutyamódra
Egy jó labda mindig legyen kéznél, ha van lehetőségetek póráz nélkül játszani!

Hosszú sétákat tesztek, meglátogatjátok a kutyafuttatót, a közeli rétet, vagy van saját kert, ahol jót lehet mókázni? A labdát és némi jutalomfalatot érdemes zsebre rakni! 

Milyen labda legyen?

Lehetőleg kifejezetten kutyáknak készült játékot válassz, olyat, amit biztos nem tud a kutyád lenyelni. Ezen túl az a legjobb labda, ami elérhető, és nem sajnálod, ha játék közben kicsit megkopik, elfárad. Arra figyelj, hogy még a legjobb minőségű labda is előbb-utóbb széteshet, ilyenkor muszáj lecserélned, nehogy a darabjait lenyelje a kutyád.

Ha most rendelsz kutyatápot vagy egyéb kutya holmit, gondolj a játék utánpótlásra is!

Érdemes a „nem a tied” parancsot megtanítani a kutyádnak, így elkerülheted, hogy a gyerekek kedvenc fociját kilyukassza, vagy más kutyáktól elszedje a labdájukat.

Labdázni egyszerű

Alapeset: eldobod, visszahozza. Ha ez már megy, de nem teszi le eléd, hanem elkezdi a „vedd el, ha tudod” játékot, akkor jön a jutalomfalatos trükk. Ültesd le, mutasd a jutalomfalatot, és kérd a labdát határozottan. Ne add fel, még idős kutyákat is meg lehet tanítani egy-két új trükkre, és ez nem is a legbonyolultabb. 

Előfordulhat, hogy kutyádat egyszerűen nem érdekli a labda. Mielőtt feladnád, próbáld ki más tárgyakkal a „hozd vissza” játékot. Ismerünk olyan kutyát, amelyik boldogan szalad a botért, de a labda teljesen hidegen hagyja.

Ha a közös programokhoz, otthoni játékhoz keresel jutalomfalatot, akkor próbáld ki a FRISKIES jutalomfalatokat.

Mire jó otthon a labda?

Sajnos sétálni nem lehet egész nap. Ha szeret labdázni a kutyád, és jó lenne otthoni környezetben is játszani vele, akkor megtanulhatjátok a keresős játékot. Először rakd egészen egyértelmű, látható helyre a labdát. A „hol a labda” parancsra jó eséllyel oda fog szaladni érte, hiszen szeret labdázni. Utána jöhet a „kérem” rész, és a jutalomfalat. 

A következő lépésben kicsit dugd el, de lássa, merre mozogsz, és mutasd meg a kezedben a labdát. Ha nem sikerül megtalálni elsőre, nem baj, vezesd a megfelelő helyre, majd dicsérd is meg! Minél többet ismétlitek ezt, annál jobban bele fog jönni. Haladó szinten már úgyis keresi majd szag alapján a labdáját, ha nem látta, merre dugtad el.

Nagyon szórakoztató lesz, ahogy koncentrál keresés közben, te pedig lehetsz egyre kreatívabb, hová dugod el neki a kedvencét! Egy biztos, a kutyád bármikor szívesen játszik veled! Jó közös időtöltést!