Ismerkedjetek az őszi természettel!

Életmód
Ismerkedjetek az őszi természettel!
Töltsetek minél több időt a szabadban! Tippjeinkkel pedig egy egyszerű séta is izgalmas kaland lehet.

A friss levegő és a mozgás mindenki számára nagyon fontos, ezt az elmúlt hónapokban mindenki, saját bőrén is megtapasztalhatta.
Ne tántorítson hát el a hűvösebb idő a szabadtéri programoktól! Öltözzetek fel rétegesen, és irány a természet!

Nem szükséges egész napos túrákat tervezni, egy séta a közeli parkban legalább annyira izgalmas tud lenni.
A gyerekek ugyanis óriási felfedezők. Olyan apróságokat is észrevesznek és érdeklődéssel vizsgálnak, amiket mi felnőttek már nem. Próbáld meg egy kicsit te is gyerekszemmel nézni a világot, csodás élmény lesz!

Az sem árt, ha egy kicsit készülsz is az őszi sétákra. Alkalmakként legyenek küldetések, amiket teljesítetek! Így akár játékosan tanulhattok is.

  • Ki tudja felfedezni a legtöbb különböző madárfajt? Szerezz be egy madárhatározót! Ősszel még élénk élet zajlik az erdőben. Nagy sikerélmény megtudni, kik csipognak a fejetek felett. Vigyél távcsövet is a programra, úgy még izgalmasabb lesz a családi madár les!
  • Milyen fákat ismertek fel? Hány különböző színű falevelet találtok?
  • Vigyetek magatokkal egy táskát, amibe terményeket tudtok gyűjteni! Ezekből később szuper dekorációs tárgyakat, díszeket tudtok készíteni.
  • Egy-egy különleges formájú kavics is örömet tud okozni. Gyűjtsetek be párat, otthon fessétek ki, és legyen belőle hűtőmágnes!
  • Nézzétek meg, milyen bogarak laknak az avar alatt! Fotózzátok le őket, izgalmas lesz otthon beazonosítani, milyen kis élőlényeket láttatok.
  • Szép formájú falevelekből is érdemes gyűjtögetni, amit otthon kipréselhettek, vagy használhattok lakásdíszítéshez. Ha levél gyűjtés a program, vigyél magatokkal egy papírmappát is a hátizsákban. Őszi levelek gyűjtéséhez ez az igazi!

Apropó hátizsák! Akár hosszabb, akár rövidebb sétára indultok, mindig legyen nálatok valami harapnivaló – például egy gabonapehely szelet -, ha megéheznétek a „küldetés” során, és a folyadékpótlásról se feledkezzetek el! A kulacs víz mellé tegyél be egy-egy NESQUIK dobozos kakaóitalt, melynek most már növényi italból készült változata is kapható. A gyerekek biztosan örülnek majd neki.