Formál és kikapcsol, tavaszi sportok a szabadban

Életmód
Tavaszi sportok a szabadban
Berobbant a tavasz, és ezzel párhuzamosan egyre több időt töltünk a szabadban. Ahogy esténként a baráti grillezések, úgy a mozgás is sokkal jobban esik a szabad ég alatt.

Ha kifogytál az ötletekből, íme néhány izgalmas elfoglaltság, melyeket egyedül, párban, és gyermekeiddel együtt is biztosan élvezni fogtok. 

Kirándulás

Nem csak az edzés számít spoprtnak. Egy jó kis kirándulás remekül átmozgat, ráadásul csodás dolgokat fedezhettek így fel. A májusi Madarak és fák napjára összeállított kiránduló útvonalaink között biztos találsz kedvetekre valót.

Jóga a szabadban

Ha van kedved kipróbálni a szabadtéri jógát, látogass ki a Margitszigeti Nagyrétre, itt ugyanis a hét szinte minden napján tartanak jógaórát jó idő esetén. Különféle órák közül választhatsz és a magnóról szóló zene helyett élő madárcsicsergés az aláfestő zenéd. Az órák nagyrésze délután van, így munka vagy suli után is könnyen odaérsz, hogy egy óra alatt kiszellőzz és levezesd a mindennapi stresszt. A tanfolyamok és workshopok kivételével a részvétel általában becsületkasszás, csak regisztrációhoz kötött.

Görkori 

A görkorcsolya mindegyik korosztály számára erősen ajánlott, hiszen kíméli az ízületeket, az intenzitást pedig magad irányíthatod. Arra azért ügyelj, hogy előtte mindenképp végezz néhány bemelegítő gyakorlatot.

Mivel a legprofibbaknál is előfordulhatnak balesetek, ne szégyelld felvenni a térd és könyökvédőt.

A görkorizás szuper aerob jellegű tevékenység, fejleszti a koordinációs készséget, a koncentrációt, valamint az egyensúlyérzéket, javítja az állóképességet, erősíti a lábizmokat és a farizmot, mindemellett remek zsírégető. Felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

Tollaslabda

A nyaralások elmaradhatatlan játéka, ráadásul olcsó és tetőtől talpig átmozgat. Játszhatjátok a szabadban vagy fedett helyen, egy a lényeg: valakivel együtt csináld. Mivel a tollas gyors tempójú játék, és nem engedi meg, hogy a játékos figyelme egy pillanatra is lankadjon, javítja a reflexeket és fokozza a gyorsaságot. Fejleszti az ízületek rugalmasságát, erősíti a láb és a váll izmait.  

Próbálj ne csuklóból ütni, hanem a jóval erősebb alkarral. Mindig figyelj a másik a kezedre, hogy nehogy eltaláld a játék lendületében. 

 

Ne feledd! A sportolás akkor lesz igazán hatékony, ha biztosítod hozzá szervezeted számára a megfelelő energiát. Ezért érdemes edzések előtt megenni egy finom Nestlé Fitness müzliszeletet. Ha pedig családi programra indultok, kedveskedj gyermekeidnek Nesquik dobozos kakaóitallal.