Ezzel a reggelivel egészen másképp indul a nap

Étkezés
Ezzel a reggelivel egészen másképp indul a nap
Villámgyorsan elkészíthető, imádnivaló reggeli, amit muszáj kipróbálnod.

Ha nincs időd a reggeli elkészítésével foglalkozni, mégis szeretnél tápláló, a kiegyensúlyozott étrendbe is beilleszthető reggelit adni a családnak, a gabonapehely kiváló választás.
Gyors, finom, és attól függően, hogy mivel kombinálod – gyümölcs, túró, magvak, joghurt –, megunhatatlanul változatos is lehet. 

Mire figyelj a gabonapehely választáskor?

Talán nem először hallod a kulcsszót: teljes értékű gabona. A Nestlé gabonapelyhei, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek készülnek, teljes értékű gabonát tartalmaznak*. 

Miért fontos a teljes értékű gabona? 

A teljes értékű gabonával készült gabonapelyhek tartalmazzák a gabonaszem minden részét és annak tápanyagait. Ezért a teljes értékű gabonát tartalmazó gabonapelyhek fogyasztása javasolt az élelmirost-tartalom, a vas, a kalcium, a magnézium, B1, B2, B3, B6 – vitamintartalmuk miatt. 

5 érv a reggeli mellett

Ha ti is hajlamosak vagytok kihagyni a reggelit, akkor ezt a listát mindenképp olvasd el! 

  • A reggeli az éjszakai 8-10 órás nem evést követően felkészíti a szervezetet az előtte álló fizikai és szellemi kihívásokra. Ez azt jelenti, hogy közvetlen hatással van a gyerekek iskolai teljesítményére, de a te munkádra is. Kutatások igazolták, hogy azok a tanulók, akik nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az iskolában, mint reggeliző társaik, gyakrabban küzdenek fáradtsággal, tanulási nehézségekkel és a magatartásproblémákkal.
  • A rendszeres reggelizés ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.
  • A megfelelő összetételű, kiegyensúlyozott, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggeli csökkentheti az elhízás veszélyét. 
  • A rendszeres reggelizés segít kialakítani a gyerekekben a megfelelő étkezési kultúrát, ami később felnőttkori egészségükre is előnyös hatással lesz. Így megelőzheted a felnőttkorban kialakuló szénhidrát-anyagcsere-, szív- és érrendszeri típusú megbetegedések kialakulásának kockázatát is.
  • A közös reggeli nem csak táplálkozási szempontból fontos, de a családi összetartozás érzését és a gyerekek biztonságérzetét is növeli. Szánjatok pár percet a közös napindításra! 

Villámreggeli, amitől a szavatok is eláll

A KitKat gabonapehellyel sokkal jobban indul a reggel. A népszerű KitKat ízt most már reggel sem kell nélkülöznötök, a KitKat gabonapehellyel ízletes, tápláló reggelit varázsolhatsz az asztalra pillanatok alatt. Hidd el, ezek után nem lesz több „Anya, nem is vagyok éhes” kifogás!

A csomagoláson megadott adagolás szerint öntsd fel a KitKat gabonapelyhet zsírszegény tejjel vagy joghurttal, tálalj mellé friss idénygyümölcsöt és egy pohár vizet, és kész is a kiegyensúlyozott reggeli.

*A gluténmentes Corn Flakes termékcsalád kivételével.