Omlós, puha kakaós tészta és kakaós krém. Nem is nagyon kell neki több ajánló.
Mert ha ezt megkóstoljátok, a szavatok is eláll. Nem, ez nem az a száraz fájdalom, hanem igazi puha, szaftos csoda. Emellett persze pofon egyszerűen elkészül, és nem is időigényes. Egyébként krém nélkül is fantasztikus, de a krém ebben az esetben a „hab a tortán”.
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 3 ek NESQUIK kakaópor csökkentett cukortartalommal
Elkészítés
- A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és vajjal keverd alaposan össze. Ehhez használj robotgépet, hogy sima és „habos” legyen.
- A tejből és NESQUIK kakaóból készíts kakaó italt, és add a kikevert tojássárgákhoz.
- Keverd össze a cukrozatlan kakaóport, lisztet és a sütőport, majd ezt is add a tésztához.
- A tojások fehérjéjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Ez kb. 20-25 perc, hústűvel könnyen ellenőrizheted. Ne süsd túl, mert akkor kiszárad!
- Amíg a tészta sül, gyorsan keverd ki a krémet: a habtejszínt és a kakaóport robotgéppel keverd habosra, majd óvatosan keverd össze a mascarpone-val.
- Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni, majd kend meg a kakaós krémmel.
A sütemény tésztája annyipa puha és szaftos, hogy akár krém nélkül is megállja a helyét. Szóval, ha nem szeretnél krémet mellé, egyszerűen szórd meg a tetejét Nesquik kakaóporral!