Ez a saláta egy igazi téli vitaminbomba

Recept
Lilakáposzta saláta
A káposzta is igazi vitaminbomba, könnyen beszerezhető, és jól tűri a hosszú tárolást. Nagy élelmi rost- és vitamintartalma miatt a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos alapanyaga. Dobj össze belőle most egy színes salátát!

A káposzta C-vitamin-, a cékla folsavtartalma kiemelkedő, de gazdag rostokban, káliumban és antioxidánsokban is. A sárgarépa nem csak színe miatt remek választás mellé, hanem íze és vitamintartalma miatt is. A torma pedig a „hab a tortán”. Ezt a salátát magában vagy köretként is fogyaszthatjátok, egészséges és megunhatatlan. 

Lilakáposzta saláta sárgarépával

2

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 3 db sárgarépa lereszelve 
  • 1/2 fej lila káposzta  
  • 1 tk reszelt torma 
  • 2 ek balzsamecet 
  • 1 tk MAGGI Sültkrumpli Fűszerkeverék 
  • olívaolaj 
  • bors ízlés szerint 

Elkészítés

  1. A sárgarépát hámozd meg, majd nyersen, nagylyukú reszelőn reszeld le. 
  2. A káposztát vágd vékony csíkokra, olívaolajon, balzsamecettel meglocsolva párold roppanósra. 
  3. Keverd össze a reszelt répával és a tormával, fűszerezd, egy evőkanál olívaolajjal locsold meg. Sóra nem lesz szükség, mert a MAGGI Fűszerkeverék már tartalmazza a sót is. 
  4. Frissen reszelt tormával az igazi, de ha nincs otthon, az üveges ecetes torma is jó hozzá.  

Fetával vagy kecskesajttal és pirított dióval megszórva igazi ízkavalkád.