Ez a kávékrémes desszert a kávérajongók álma

Étkezés
Kávékrém
Ha imádod a kávét, miért ne fogyasztanád desszertként is? Főleg, ha egy ennyire egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető receptet találsz!

Ha valaki nem szeret desszertet készíteni, az általában azért van, mert vagy nem szeret vele hosszasan pepecselni, vagy nem volt eddig sikerélménye a témában. Ez a desszert viszont gyorsan elkészül, és nem kell hozzá cukrász tehetség, hogy sikerüljön. Az eredmény pedig egy eszméletlen finom kávés pohárkrém.

Mascarpone-s kávékrém

Mascarpone-s kávékrém

4

Hozzávalók

  • 250 g zsírszegény mascarpone
  • 150 ml habtejszín
  • 1 csomag (10 g) habfixáló
  • 3 ek porcukor
  • 50 ml forró víz
  • 2 tk NESCAFÉ Classic

Elkészítés

  1. A forró vízből és a NESCAFÉ Classicból készíts egy jó erős feketét, hagyd kihűlni. Vigyázz, ez a kávé így nagyon erős, viszont a krémben majd szépen eloszlik.
  2. Mikor a kávé kihűlt, a habtejszínt robotgéppel verd kemény habbá. Ha a hab túl „folyós”, add hozzá a habfixálót, és folytasd a műveletet, míg a megfelelő állagot kapod.
  3. A kihűlt kávét, porcukrot és mascarpone-t keverd homogén állagúra, majd óvatosan keverd hozzá a habot is.
  4. A kész krémet adagold poharakba, a tetejét szórd meg kakaóval vagy fahéjjal. Ha szeretnél egy kis roppanósságot is csempészni a desszertbe, a krém alá szórhatsz kekszmorzsát, vagy granolát.