Erre figyelj, ha kutyával utazol

Kisállat
Utazás kutyával
Ha szívesen vinnéd magaddal kedvencedet a nyaralásra, érdemes elolvasni praktikus tanácsainkat, melyekkel megkönnyítheted mindkettőtök számára az autós utazást.

Mielőtt hosszabb autóútra vinnéd a kutyád, a következőket érdemes átgondolni: 

 • Kellemes környezet-e számára az úti cél?
 • Élvezni fogja az utazást? 
 • Egészséges a kutya? 

Ha mindhárom kérdésre igen a válasz, és még nem utaztatok hosszabb távon kutyával, kezdd el hozzászoktatni kutyusodat a kocsikázáshoz. Eleinte próbálkozz rövidebb távokkal, majd fokozatosan tűzz ki egyre távolabbi célokat. Ha úgy látod, hogy nehezen viseli az autós utakat, akkor érdemesebb inkább elgondolkozni azon, ki tudna esetleg gondoskodni róla, míg távol vagy. 

Pár jó tanács kutyás utazáshoz: 

 • Három órával az indulás előtt már ne etesd meg. 
 • Mielőtt elindulsz, mindenképpen vidd el a kutyust egy hosszabb sétára. Ha kellemesen el van fáradva, könnyebben fogja viselni, hogy huzamosabb ideig egyhelyben kell maradnia. 
 • Rendszeresen tarts pihenőt, és mindig kínáld meg a kutyád friss vízzel. Sok kutya nem fogad el ilyenkor vizet, de nem kell aggódj, így védekeznek a rosszullét ellen. Ez esetben, amint megérkeztetek, adj neki friss vizet! 
 • Amikor megérkeztetek, vagy esetleg hosszabb (több órás) pihenőt tartasz, feltétlenül etesd meg a kutyád. 
 • Ha elég hely van a kocsiban, a legbiztonságosabb utazási forma egy kutya számára, ha a hordozójában van. Sose tedd a hordozót az autó napos oldalára, ahol kedvenced könnyen rosszul lehet a melegtől. 
 • Előfordulhat, hogy a hordozó a kutya méretei miatt nem opció, ez esetben érdemes beszerezni egy kutya biztonsági övet. Különböző méretekben létezik, hogy minden típus és fajta számára legyen megfelelő, és a legtöbb kisállateledel kereskedésben meg lehet vásárolni. 
 • Mindig tegyél pórázt a kutyára, mielőtt kiengeded a kocsiból. Ha az autópálya mentén kell sötétedés után sétálni kedvenceddel, vegyél fel láthatósági mellényt, és a kutyára is adj egyet biztonsági okokból, hisz így jobban láthatóak vagytok az autósok számára. 
 • Sose hagyd kutyádat zárt autóban, még kellemes idő esetén sem! A hőmérséklet egy zárt járműben sokkal hamarabb felszökik, még akkor is, ha az ablak esetleg résnyire le van engedve. A forróság és a levegőtlenség könnyen vezethet rosszulléthez! 

Az utazásnál is legyen nálad jutalomfalat! A Purina® DentaLife® fogápoló jutalomfalat kialakítása révén megtisztítja még akár a nehezen hozzáférhető fogakat is.  Napi használata segít csökkenteni a fogkőképződést, valamint tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízesítőanyagokat és színezékeket, magas tápértékű összetevői és ízletes receptúrája pedig élvezetessé teszi a rágást.