Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Jeges kávé receptek csökkentett koffeintartalommal

Nyári finomságok kávérajongóknak

Te hogy iszod a kávét?

Aki szereti a kávét, szívesen fogyasztja minden formában még akkor is, ha megvan a maga kedvence. De tudod, hogy a sok olasz kávénév milyen kávéfajtát takar? Most megmutatjuk, így legközelebb te is bátrabban kísérletezhetsz.

Sokak számára a reggeli ébredés elengedhetetlen része egy csésze kávé. Van, aki a rövid feketét szereti és van, aki a lágyabb tejeskávéért rajong. Kávézóban a cappuccino a nagy kedvenc, de jó, ha tudod, hogy az olaszok ezt a kávét csak reggel isszák  Ismerkedj most meg a legnépszerűbb kávéfajtákkal. Így amellett, hogy a kávézókban könnyebben kiigazodsz a választékon, otthon is megadhatod a módját a kávé élvezetének.

Espresso

A hagyományos presszó kávé, a kis rövid fekete. Ez a kávé a legtöbb kávéspecialitás alapja, általában 30-35 ml, sötétbarna színű, krémes ital, habos felső réteggel. Ebéd után, míg a tejes kávék még jobban elnehezítenek, egy espresso kitűnően felfrissít.

Ristretto

Az espresso erős változata, mely csupán 20-25 ml. Színe sötétebb a hagyományos presszó kávénál, íze markánsabb, állaga pedig sűrűbb. 

Cappuccino

Az egyik legnépszerűbb kávéfajta. Az eredeti olasz recept szerint 1/3 rész espresso-ból, 1/3 rész forró tejből és 1/3 rész tejhabból áll. Sok helyen díszítik tetejét kakaóporral vagy fahéjjal. Hazánkban egész nap előszeretettel isszuk, de hagyományosan, Olaszországban ez egy reggeli ital, mint általában a tejjel készült kávék. 

Espresso macchiato

Egy normál espresso, tetején tejhabbal. Erőteljesebb és koncentráltabb, mint a cappuccino, hiszen nincs benne tej, csak a tetejét „ijesztik meg” tejhabbal. A tejhab lágyabbá teszi az erős rövid kávét, így napközben is kitűnő választás. 

Latte macchiato

Magasabb pohárban felszolgált kávékülönlegesség. Lágy tejhabbal töltik meg a poharat, szinte teljesen tele, majd amikor egy kicsit ülepedett, belecsorgatnak egy adag espresso-t. Az így kapott réteges kávé alján forró tej, közepén kávé, tetején pedig tejhab található.

Café Latte

Ez az igazi klasszikus tejeskávé. Egy adag presszó kávéhoz nagyobb mennyiségű gőzölt tejet és tejhabot öntenek. Míg a latte macchiato-ban a tejhab és a kávé külön rétegeket alkot, a tejeskávéban a tej és a kávé összekeveredik, így ez egy homogén ital.

Americano

Az amerikaiak kedvence, az espresso hosszú változata, azaz a presszó kávét több vízzel főzik le. 

Frappé

Tejjel és cukorral ízesített, habosra kevert jéghideg hosszú kávé, a nyári kávézások nagy kedvence.
 

Szeretnél otthon is kísérletezni a különböző kávéfajtákkal?

A Nescafé Dolce Gusto kávégépei és kapszulái segítségével igazi kávéházi hangulatot varázsolhatsz otthon is, egyszerűen. 

A Nescafé Dolce Gusto kávékapszulái között megtalálhatod a saját igényeidnek megfelelő aromát és intenzitást. Kedvedre válogathatsz a rövid és hosszú kávék, a csokis és tejes italok között egyaránt. Próbáld ki a Dolce Gusto Espresso HONDURAS kávénkat, amely organikus, 100% arabica kávéból készült különlegesség.

 

Ha rögtön a kávé díszítésbe is belekóstolnál, olvasd el korábbi cikkünket szuper kávé dekorációs tippjeinkért!