Edzés szalaggal a feszes, formás alsótestért

Életmód
Edzés szalaggal a feszes, formás alsótestért
Ismerkedj meg közelebbről a sokszínű gumiszalaggal. Hihetetlenül sokoldalú segédeszköz, amit bárhol használhatsz!

Kerek popsi, feszes combok otthoni edzéssel? Csak egy erős gumiszalag kell hozzá. Na, meg kitartás!

Ha még nem próbáltad, ideje megismerkedned ezzel az univerzális alakformáló eszközzel. A legjobb benne, hogy kicsi és könnyű, így nem csak az otthoni edzéseidet tudod színesíteni vele, hanem magaddal viheted a szabadba, de akár a nyaralásra is.

A gumiszalagok különböző méretben és ellenállással kapatók. Ha perforált végű gumipántot választasz, a csomózással sem kell bajlódnod. Íme néhány alap gyakorlat, ami megmozgat. Ha úgy érzed, túl nehéz a gyakorlat, válassz gyengébb pántot, de ugyanez fordítva is igaz. Látványos eredményt akkor tudsz elérni, ha van benne munka. Úgyhogy ha egyáltalán nem megterhelő az edzés, akkor neked erősebb szalagra lesz szükséged.

Kerek popsi fekve

Kerek popsi

Húzd fel a szalagot a lábaid körül kicsivel a térde fölé és feküdj a hátadra. Lábaidat hajlítsd be 90 fokban. Húzd szét a lábaidat és emeld fel csípőd a talajról, majd térj vissza a kiinduló pozícióba, de ne tedd le a feneked a földre. Végezd a gyakorlatot 45 másodpercig, majd tarts 10 másodperc pihenőt. 3-4 kör után már érezni fogod, hogy dolgoznak az izmok.

Ha még edzenél egy kicsit a hátsódra, variált ezt a gyakorlatot úgy, hogy nem ereszkedsz le, hanem fenn tartott csípővel a combodat nyitod-zárod 45 másodpercig. Vigyázz, hogy a zárt állapot is csak annyira legyen "zárt", hogy a szalag még feszüljön. Szintén 45 mp mozgás, 10 mp pihenő 3-4 körben. 

Oldalazó lépések

Oldalazó lépések

A pánt legyen a térdeid felett és állj vállszéles terpeszben úgy, hogy érezd az ellenállást a gumiszalagon. Kissé guggolj le és lépj egy lépést az egyik irányba, majd a másik lábaddal utána úgy, hogy a kötél végig feszes maradjon. Ugyanezt ismételd meg a másik irányba is. 30 másodpercig lépdelj, utána tarts pár másodperc pihenőt. Ismételd 3 körben.

Álló lábhúzások

Ez a gyakorlat amellett, hogy erősít, még az egyensúlyodat is fejleszti. Lépj bele a gumipántba és húzd fel a szalagot bokamagasságig. Egyik lábat emeld el a talajról és húzd hátra, hogy megfeszüljön a szalag. Próbáld meg minél jobban feszíteni a fenekedet. Lassan térj vissza a kiindulóhelyzetbe, de a lábad maradjon a levegőben. Ha könnyen kibillensz az egyensúlyodból, nyugodtan kapaszkodj meg a falban vagy egy szék támlájában. Ismételd meg mindkét lábbal 30-szor. 3 kört végezz ebből a gyakorlatból.

Sose hagyd ki edzés előtt a bemelegítést és a nyújtást utána. Ezek nagyon fontosak a sérülések elkerülésében.

 

Ne feledd, a hatékony edzéshez elengedhetetlen a kellő energia, ezért lehetőleg edzés előtt egy órával egyél egy Nestlé Fitness gabonapehely szeletet.