Csináld magad ajándékok bármilyen alkalomra

Életmód
Csináld magad ajándékok bármilyen alkalomra
A legszebb ajándék mindig az, melyet saját kezűleg, szívvel-lélekkel, egy csepp kreativitással és odaadással készítesz.

Egy házi készítésű ajándék a legértékesebb lehet az ajándékozott számára, melyet nagy becsben fog tartani, és biztosan örömet fogsz szerezni vele.

Florárium

A florárium napjainkban nagy divatját éli. Ezt nem is csoda, hiszen ki ne szeretné ezzel a különleges kiegészítővel díszíteni otthonát? 

Az üvegház alapelve egyszerű: a növény felszívja a talajban lévő vizet, amely a leveleken keresztül visszajut a környezetébe. A víz az üvegen kicsapódik és visszacsorog a földbe. A kiegyensúlyozott mikroklímában tenyésző növények kevés figyelmet igényelnek és tartósan díszítik otthonunkat. A mini üvegházak nagyon jól illenek száraz, központi fűtéses lakásokba. 

Flolarium

Először is tervezzük meg képzeletben a teljes összeállítást, mielőtt még hozzáfognánk a növények kiválasztásához. Az üzletekben nagyon sok féle méretű és formájú kicsi üvegházat beszerezhetünk. Válasszunk egyszerű üvegből vagy műanyagból készült szép formájú üvegházat, amelyben jól látszanak beültetett növényeink. 

A kis termetű, változatos színű és felületű leveleket hajtó növények a legalkalmasabbak erre a célra. Az edény alját kaviccsal kell megtölteni, ezután virágföldre lesz szükséged. Nézz utána, hogy a választott növények milyen földben érzik jól magukat, majd jöhetnek a mini növények. A florárium berendezése abszolút a te ízlésedre és kreativitásodra van bízva. Kiegészítő lehet egy apróság, amit kifejezetten az ajándékozottnak szánsz, gyerekeknek elkészített üvegházba pedig bátran belehelyezhetsz egy kis tündért vagy akár egy-két dinoszauruszt is.

Préselt virág kép

Préselt virág kép

A virágok és más növények préseléssel való megőrzése egyben az egyik legrégibb díszítési mód. Nyugodtan vond be gyermekeidet is az előkészületekbe és bízd rájuk a növények préselését.
Ha kész vagytok a préseléssel és a virág szárításával, válassz egy szép papírlapot, óvatosan ragaszd fel rá a virágot, majd hagyd megszáradni. Ezután fedd le vagy egy sima üveglappal, vagy szerezz be egy színes keretet, ami kiemeli a virágot színeit.

Válassz nagyobb felületekkel rendelkező növényeket, melyeknek vagy levele, vagy a szirma nagy.  Érdemes a hibátlan egyedeket választani, hiszen a dekoráció valószínűleg szemmagasságba fog kerülni, ezért ott a kisebb hibák is lényegesen látványosabbak lehetnek. 

Gyertyatartó befőttes üvegből

Nemcsak egyszerű, hanem igencsak szép dekoráció a befőttesüvegből készített mécsestartó, gyertyatartó. Használhatunk hozzá szép csipkét, papír tortacsipkét, spárgát/rafiát, üvegfestéket egy érdekes papírlapot, zsákvásznat és már kész is! Pillanatok alatt elkészíthető és bármilyen alkalomra szuper egyedi meglepetés. 
 

Ha végeztél az ajándék elkészítésével, huppanj le a kanapéra és próbáld ki a limitált kiadású, fémdobozos, 100% robusta kávéból készült NESCAFÉ kávékülönlegességeink egyikét!