Családi programok a téli szünetre

Gyerek
villamos
Az iskolai szünetek közül ez a két hét szól leginkább a családról és a meghitt együttlétről.

A sok teendő mellett néhány napra próbálj meg félretenni minden elintéznivalót és csavarogjatok egyet a gyerekekkel a városban.

Szép időben

Szilveszterig minden nagyvárosban találhatsz karácsonyi vásárt. Sétáljatok egy jót a karácsonyi fények hangulatos kavalkádjában. Egy forró csokival vagy kürtös kaláccsal a kézben nézzétek végig az árusok kínálatát, hátha találtok még egy kedves ajándékot, amit a fa alá tehettek. Ha Budapesten látogatjátok meg a karácsonyi vásárt, kanyarodjatok el a Dunapart felé és üljetek fel a fényvillamosra, garantáltan nagy élmény korosztálytól függetlenül.
Ha sportosan szeretnétek kezdeni az Újévet, több szilveszteri futóverseny közül is választhattok. Nem kell hatalmas távokban gondolkodnod, válassz ki a család számára teljesíthető távot és menjetek el egy családi futásra. Gyermeked nagyon boldog lesz, hogy sikerélménnyel és egy szuper közös programmal zárja az évet. 

Biztosan kaptok oklevelet, de te is megtoldhatod a „díjat” egy szelet finom csokival.

Borongós időben

Művészetek Palotája minden vasárnap ingyenes délelőtti programmal várja azokat a családokat, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett, többféle korosztálynak szóló zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok szorosan kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz is.

MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal. A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak. Ebben a mini-világban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük néhány órára bolti eladó, postás, darukezelő, pénztáros, bankos, virágárus, manikűrös de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat. Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell takarékoskodni és szelektíven gyűjteni a szemetet, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül.