Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Őszi kirándulások kutyával

Ezekre figyelj, ha menhelyről választasz kutyát

Labdamánia kutyamódra

Egy jó labda mindig legyen kéznél, ha van lehetőségetek póráz nélkül játszani!

Hosszú sétákat tesztek, meglátogatjátok a kutyafuttatót, a közeli rétet, vagy van saját kert, ahol jót lehet mókázni? A labdát és némi jutalomfalatot érdemes zsebre rakni! 

Milyen labda legyen?

Lehetőleg kifejezetten kutyáknak készült játékot válassz, olyat, amit biztos nem tud a kutyád lenyelni. Ezen túl az a legjobb labda, ami elérhető, és nem sajnálod, ha játék közben kicsit megkopik, elfárad. Arra figyelj, hogy még a legjobb minőségű labda is előbb-utóbb széteshet, ilyenkor muszáj lecserélned, nehogy a darabjait lenyelje a kutyád.

Ha most rendelsz kutyatápot vagy egyéb kutya holmit, gondolj a játék utánpótlásra is!

Érdemes a „nem a tied” parancsot megtanítani a kutyádnak, így elkerülheted, hogy a gyerekek kedvenc fociját kilyukassza, vagy más kutyáktól elszedje a labdájukat.


Labdázni egyszerű

Alapeset: eldobod, visszahozza. Ha ez már megy, de nem teszi le eléd, hanem elkezdi a „vedd el, ha tudod” játékot, akkor jön a jutalomfalatos trükk. Ültesd le, mutasd a jutalomfalatot, és kérd a labdát határozottan. Ne add fel, még idős kutyákat is meg lehet tanítani egy-két új trükkre, és ez nem is a legbonyolultabb. 

Előfordulhat, hogy kutyádat egyszerűen nem érdekli a labda. Mielőtt feladnád, próbáld ki más tárgyakkal a „hozd vissza” játékot. Ismerünk olyan kutyát, amelyik boldogan szalad a botért, de a labda teljesen hidegen hagyja ☺

Nestlé tippünk
Ha a közös programokhoz, otthoni játékhoz keresel jutalomfalatot, akkor próbáld ki a FRISKIES jutalomfalatokat.


Mire jó otthon a labda?

Sajnos sétálni nem lehet egész nap. Ha szeret labdázni a kutyád, és jó lenne otthoni környezetben is játszani vele, akkor megtanulhatjátok a keresős játékot. Először rakd egészen egyértelmű, látható helyre a labdát. A „hol a labda” parancsra jó eséllyel oda fog szaladni érte, hiszen szeret labdázni. Utána jöhet a „kérem” rész, és a jutalomfalat. 

A következő lépésben kicsit dugd el, de lássa, merre mozogsz, és mutasd meg a kezedben a labdát. Ha nem sikerül megtalálni elsőre, nem baj, vezesd a megfelelő helyre, majd dicsérd is meg! Minél többet ismétlitek ezt, annál jobban bele fog jönni. Haladó szinten már úgyis keresi majd szag alapján a labdáját, ha nem látta, merre dugtad el.

Nagyon szórakoztató lesz, ahogy koncentrál keresés közben, te pedig lehetsz egyre kreatívabb, hová dugod el neki a kedvencét! Egy biztos, a kutyád bármikor szívesen játszik veled! Jó közös időtöltést!