Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Erre figyelj télen, ha hosszú szőrű kutyád van

Ezekre figyelj, ha menhelyről választasz kutyát

Kutyafogak, figyelem!

A kutyák fogászati problémái sajnos rendkívül gyakoriak, ezért a mindennapok fontos része a rendszeres fogászati ellenőrzés és a fogápolás. 

A rendszeres megelőzésre többféle lehetőség is kínálkozik: 

 

Heti 2 fogmosás

A legfontosabb megelőzési módszer a fogmosás. Sokak számára furcsán hangzik, pedig a kutyának is szüksége van a megfelelő szájhigiéniára. A naponta elvégzett fogmosás segíti az ételmaradék és a lepedék eltávolítását. Érdemes korán kezdeni, mielőtt bármilyen elváltozás kialakul, emellett minél fiatalabb a kutya, annál könnyebben szokja meg.

Ajánlott minden nap elvégezni, de ha ez nem lehetséges, akkor is törekedj arra, hogy hetente legalább két alkalommal sor kerüljön rá. Használhatsz kifejezetten kutyák számára kifejlesztett fogkefét, de ha mégsem találsz ilyen eszközt, alkalmazhatsz egy puha sörtékkel rendelkező hagyományos fogkefét is.

 

Figyelj arra, hogy csak kutyák számára készült fogkrémet használj!

 

Megfelelő étrend

Ahhoz, hogy megőrizd kutyád fogainak egészségét, jó, ha odafigyelünk arra, mivel eteted
A legtöbb kutya szereti a konyhai maradékot, de az általunk elfogyasztott ételek nagy része extra kalóriával látja el az ebek szervezetét, a fűszeres, zsíros ételek és az édességek rontják fogainak egészségét.

Gyakori tévhit, hogy elegendő csontot adni a kutyának fogtisztítás gyanánt. Sajnos egy csont elrágása során kutyád könnyen felsértheti száját, amely kezeletlenül hagyva gyulladások és fertőzések melegágya lehet.

 

Fogtisztító falatok

A rendszeres fogápolás részét képezheti, ha fogápoló rágcsálnivalóval látod el kedvencedet. Jutalomfalatok, kekszek és rágócsontok széles választéka áll rendelkezésre a boltok polcain. 

 

Különösen a kistestű kutyák körében jelentkezik korán fogászati rendellenesség. Nekik gyakran már másfél éves korukban is fogkövük van, amit el kell távolítani, míg a nagytestű fajták esetében ez valamivel később, általában hároméves kor körül következik be.

 

 

Rendszeres állatorvosi ellenőrzés

A fogmosás mellett hasznos, ha meghatározott időközönként megvizsgáltatod kutyád száját állatorvossal. Előfordulhat, hogy neked nem tűnik fel egy kisebb elváltozás, ezért jobb, ha szakemberre bízod a rendszeres ellenőrzést, hiszen ő még időben jelezheti felénk az esetleges problémákat, s megkezdhetitek a kezelést.

 

Nestlé tippünk
A PURINA Dentalife snack tartós eredményű tisztítást tesz lehetővé, rugalmas textúrájának köszönhetően alapos fogtisztításról gondoskodik. Zsírszegény receptúrájának és a cukor, valamint a mesterséges ízesítő- és színező anyagok mellőzésének köszönhetően optimálisan használható a mindennapi fogápolása szolgálatában.