Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Szánkózik a család

Így lesz az otthoni fociedzés szórakoztató és eredményes

A következő feladatokat követve biztos, hogy a nyári szünet végeztével ti lesztek a legjobb formában lévő játékosok, amikor a labda újra útjára indul! Focis gyakorlatok következnek kicsiknek és nagyoknak. 

Coerver focisuli, mert fontos a technika 

Wiel Coerver egy holland edző volt, aki a focisták technikájának javítására dolgozott ki egy egyedi tervet. Az interneten számos gyakorlatot találhatsz, melyeknek gyakorlásával a labdaátvételt, a labdakezelést és a cselezést is magasabb szintre emelheted, szinte akárhol – legyen szó a kertről, a focipályáról, a strandról vagy a saját szobádról. 

Váltott lábú dekázás a labdaérzék fejlesztéséhez 

Mielőtt legyintenél, hogy ez már könnyen megy, olvass tovább! A labdaérzék fejlesztésében fontos, hogy a labdaérintéseid minél magabiztosabbak legyenek. Ezért a dekázás során ügyelj arra, hogy mindkét lábad, lehetőleg felváltva használd (a gyengébb láb sem csak támaszkodásra való!) és a labdaérintéseket rüszttel hajtsd végre! 

A minél jobb technika kifejlesztéséhez légy kreatív! Ha már elég jól megy a dekázás a focilabdával, válts egyéb tárgyakra: a minilabda vagy akár egy guriga WC papír is komoly kihívás elé állíthat! 

 

Lábtengó, hogy izgalmasan teljen a nap 

Hívd ki a családot, barátokat egy izgalmas lábtengó meccsre! Ez a játék nemcsak, hogy elképesztően izgalmas, de fejleszti a magaslabdákkal való bánásmódot is. 

Ha nincs otthon középre kifeszíthető háló, használjatok székeket, asztalokat, pólókat vagy bármilyen egyéb tárgyat, amellyel meghúzhatjátok a pálya közepének vonalát! 

 

Strandfoci az állóképesség javításához 

Bár a „foci” szó megtalálható a sportág nevében, a strandfoci szinte teljesen más, mint a labdarúgás! A homokban való meccsek nem csak nehéz környezetet biztosítanak a labdakezelésed tökéletesítéséhez, de az állóképességet is nagyban fejlesztik. 

 

Fontos! 
Bárhol is végzed a gyakorlatokat, ne feledd, a bemelegítés és a megfelelő vízfogyasztás nagyon fontos nem csak az egészséged megőrzése céljából, de a legjobb teljesítményed eléréséhez is! 
 

Nestlé tippünk  
Használjátok ki a jó időt, tartsatok egy nagy családi mérkőzést és szervezzetek minél több közös programot! Mi segítünk abban, hogy ne kelljen a kelleténél több időt töltened a konyhában! Az új MAGGI Világ ízei alapokkal gyorsan, ízletes finomságokat tálalhatsz a fáradt sportembereknek! Remek ízutazás is lesz egyben, hiszen olasz, svéd, francia vagy akár ázsiai ételkülönlegességeket készíthetsz így könnyedén, szinte percek alatt. Te melyiket fogod kipróbálni?