Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Erre figyelj télen, ha hosszú szőrű kutyád van

Kinti cicád van? Ezek a tippek érdekelni fognak

Így hozd formába a kutyádat tavasszal

A hosszú tél a kutyák szervezetét is meg tudja viselni. Ők is vágynak már a tavaszi napsütötte sétákra, amelyek újra feltöltik őket energiával. Hogyan erősítheted meg a négylábú kedvencedet kívülről-belülről?

Immunrendszer erősítése

A kutyáknak is szükségük van vitaminpótlásra, hiszen a hideg idő és a kevés napsütés az ő szervezetüket is jobban igénybe veszi. A kutyák vitaminpótlásához érdemes körültekintően választani a kutyaeledelek között. A jó minőségű kutyaeledelek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek gondoskodnak a kutyusod tápanyag igényeihez. Emellett persze léteznek kutyavitaminok, ha állatorvosoddal konzultálva úgy látod, érdemes lenne fokozott vitaminpótlásba kezdeni, ő tud abban segíteni hogy milyen vitamint és mennyi ideig érdemes adni a kutyának.
 

Nestlé tippünk
Ismered PURINA® PRO PLAN® with Nature Elements termékcsaládunkat? A PURINA® PRO PLAN® with Nature Elements tápoknak köszönhetően mostantól kedvenceink is élvezhetik a szuperélelmiszerek közé tartozó spirulina és az olívaolaj jótékony hatásait. Ezek a fantasztikus összetevők pozitív hatással bírnak a bél mikroflórájára, ezáltal támogatják a hatékony emésztést amellett, hogy az immunrendszer megfelelő működését is elősegítik, valamint sokoldalúan javítják a szervezet ellenállóképességét is.

 

Fokozatosság a mozgásban

Ha télen visszavettetek a tempóból, érdemes tavasszal fokozatosan visszaszokni a nagyobb sétákhoz, nehezebb terepekhez. A rövidebb téli séták után figyelj rá, hogy fokozatosan növeld a séták hosszát és intenzitását. Kedvenced izmai a lustább téli napok után kevésbé edzettek, ezért fontos, hogy óvatosan térjen vissza a terhelés. Így újra megerősödnek az izmok, hogy aztán akár hosszú órákig is tudjon folyamatosan szaladgálni. Ez minden kutyára igaz, de az idősebb kutyáknál kiemelten fontos ez a fokozatosság, mert náluk a szívüket is jobban megterheli az intenzívebb mozgás.


Kutyabarát helyek

A hosszabb sétákat jól esik megtörni egy kis pihenővel. Keress olyan kirándulóhelyet, ahol be tudsz térni egy italra vagy ebédre kutyával együtt. Ma már nagyon sok kutyabarát kávézó, étterem található szerte az országban, tervezd így a sétát!


Tavaszi bunda

Akár kertben, akár lakásban él kedvenced, tavasszal a vedlési időszak is elkezdődik ezért azzal is lesz dolgod. Annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon, érdemes rendszeresen ápolni a kutya bundáját. Ha rendszeresen átfésülöd, átkeféled kedvenced szőrét, akkor megkönnyítheted a vedlési időszakot neki is és magadnak is. Kevesebb szőr fog hömpölyögni a lakásban, vagy a kertben és a kutya is jobban érzi majd magát.

Az illatozó tavaszi virágokkal együtt megjelennek a kullancsok is. Ezért is fontos, hogy rendszeresen fésüld kutyád bundáját, mert így könnyebben észreveszed majd a kis élősködőket is. Használj kullancsriasztó szert!