Aktív programok gyerekkel télen

Gyerek
havas úton család
A gyerekek mozgásigénye csillapíthatatlan.

Ha már voltatok korizni, szánkózni és túl vagytok néhány hógolyócsatán is, próbáljatok ki valami újat, nem fogjátok megbánni.

Tiszató Jégtúra

Izgalmas program a téli Tiszató kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ősszel lecsapolják a tavat, s a vízszint így egy-másfél méterrel alacsonyabb lesz a nyárinál. Télen, a fagy beálltával, amikor a jégréteg biztonságossá válik, túrákat szerveznek a tó környéki területen és természetesen a tóra is rámerészkedhetünk.
A Jégtúra időtartama 3-4, illetve 4-5 óra, elsősorban nagyobb gyerekekkel érdemes belevágni. Kisebb gyerekekkel is találtok rövidebb időtartamú, szervezett túrát. A nem mindennapi kiránduláson sok érdekes dolgot fedezhettek fel: vaddisznó vackot, halászok életét bemutató kunyhót, vidravárat és a víz alatti növények és állatok nyomait.
Túrákat keresd a Tiszatavi Ökocentrumban és Tavitura weboldalán.

Teljesítménytúra

Az erdő télen is gyönyörű. Ha gyerekekkel vágtok neki a kirándulásnak, tervezz meg előre egy kisebb, gyerekek által is teljesíthető túrát. Pakold meg a hátizsákot szendviccsel és egy kis nasival (egy finom müzliszelet tökéletes választás), töltsd meg a termoszt finom meleg kakaóval és kávéval, és már mehettek is. Ha van kedvetek, benevezhettek szervezett teljesítménytúrára is, számtalan program közül válogathatsz, ha rákeresel az interneten. Ezekben a túrákban az a jó, más természetkedvelő családokkal ismerkedhettek össze, az ellenőrzőpontokon étel, ital vár benneteket, a túra teljesítése után pedig – a gyerekek legnagobb örömére- ajándék kitűzőt, oklevelet is kaptok. Ha gyakorlottabb túrázók vagytok, esetleg gyerekek nélkül vágtok neki, benevezhettek akár egy egész napos teljesítménytúrára is. Egy ilyen túra közben kiszellőztetheted az elméd, van időd nyugodtan beszélgetni a társaddal, sportértéke sem elhanyagolható és este nem fogsz álmatlanul forgolódni az ágyadban.

Madárgyűrűzés

Különleges élmény minden természetkedvelő ember számára. A szervezett madárgyűrűzéseken könnyed túra keretében ismerkedhettek meg az erdőben előforduló madár és kisemlős fajokkal. Megtekinthetitek és feltölthetitek a madáretetőket, a szakértők pedig mesélnek nektek a téli madáretetés és a madárgyűrűzés jelentőségéről. A madárgyűrűzési bemutató keretében pedig a gyerekeknek lehetősége van egy-egy madár megsimogatására, szabadon engedésére is.

Tudtad? NESTLÉ FITNESS müzliszeleteink teljes értékű zab hozzáadásával készülnek, emellett pedig B2-, B3-, B5- és B6-vitamin- valamint rostforrások!