3+1 tipp kutyád egészségéért

Kisállat
3+1 tipp kutyád egészségéért
Kezdő kutyagazdi, vagy már régi motoros vagy, aki nyitott minden jótanácsra, ha kutyája egészségéről van szó? Ezek a tippek jól jönnek majd.

Kutyás gazdiként kedvenced egészsége legalább annyira fontos számodra, mint a többi családtagodé, ugye? Háziállataink esetében az aranyszabály ugyanaz, mint az embereknél: helyezz hangsúlyt a megelőzésre, ezzel csökkentve a megbetegedések kockázatát! 

Mégis mire fontos figyelni, ha a kutyák egészségmegőrzéséről beszélünk?

1.    Rendszeres állatorvosi ellenőrzés, oltások

A rendszeres állatorvosi ellenőrzések segítenek megelőzni vagy időben észrevenni az egészségügyi problémákat. Emellett az állatorvos állítja fel kutyád oltási programját, ami nélkülözhetetlen az egészségmegőrzésben.

2.    Rendszeres fogápolás

Kutyák esetében sajnos igen gyakoriak a fogproblémák, amik nagyon fájdalmasak tudnak lenni, ráadásul fertőzéshez is vezethetnek. Ne várd meg, míg beüt a baj, előzd meg kutyád fogproblémáit rendszeres fogápolással!

Kutyafogak, figyelem!

Kisállat
A kutyák fogászati problémái sajnos rendkívül gyakoriak, ezért a mindennapok fontos része a rendszeres fogászati ellenőrzés és a fogápolás.
Kutyafogak

A  PURINA Dentalife fogápoló jutalomfalat tudományosan bizonyítottan csökkenti a fogkőképződést, és segít csökkenteni a lepedékképződést. Nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízesítőanyagokat és színezéket sem. Ugyanakkor 1 rudacska extra kalóriatartalma nem több, mint a napi energiaszükséglet 10%-a, így nem szükséges csökkenteni a napi eledel mennyiségét az ideális testsúly megtartása érdekében.

3.    Rendszeres mozgás

A kertben tartott kutyáknak - annak ellenére, hogy szabadban mozoghatnak egésznap – is van extra mozgásigénye, a lakásban tartott kutyusokról nem is beszélve. A rövid egészségügyi séták mellett mindenképp iktass be hosszabb, átmozgató programokat! Kutyád termetének, életkorának, kondijának és habitusának megfelelően szervezz hosszabb sétákat, sportos programokat, kirándulásokat. Ehhez böngészd cikksorozatunkat, amiben szuper ötleteket gyűjtöttünk össze kutyás kirándulásokhoz.

+1 Purina One Sikerprogram: Szemmel látható eredmény 3 hét alatt

Kutyád remek étvágya, energikussága, fényes szőrzete és egészséges bőre mind arról tanúskodik, hogy jó formában van. Ez pedig akár 3 hét alatt elérhető a Purina One Sikerprogrammal.
A Purina One Kutyaeledeleket olyan ízletes és kiváló minőségű alapanyagokból és tápanyagokból készítjük el, hogy legjobban támogassák kutyád egészségét. 

  • Az ízletes, minőségi, teljes értékű és kiegyensúlyozott száraz és nedves Purina ONE® kutyaeledelek észrevehetően segítenek kutyája energiaszintjének növelésében. 
  • A Purina ONE® könnyű emészthetőségének köszönhetően kutyád tápanyagfelvétele és székletminősége javulni fog.
  • A Purina ONE® tápanyagai – többek között az omega-3 és omega-6 zsírsavak, esszenciális vitaminok és ásványi anyagok – segítenek megőrizni kutyád bőrének egészségét és szőrzete fényét. Ezt a változást már akár 3 héten belül tapasztalhatod
  • A Purina ONE® egyedülálló formuláját vitaminokkal és antioxidánsokkal úgy alakítottuk ki, hogy maximálisan támogassa a kutyák immunrendszerét.