3 beltéri elfoglaltság, hogy lekösd a fölös energiákat

Gyerek
Beltéri elfoglaltságok
Hidegebb időben, mikor ráadásul korábban is sötétedik, kevesebb lehetőség van a szabadtéri mozgásra. Ezekkel a tippekkel otthon is megmozgathatod a gyerekeket.

Persze tarthattok otthon tornaórát is, ami egy remek megoldás, de ezekkel a játékos elfoglaltságokkal egy kicsit „őrjönghetnek” is a gyerekek úgy, hogy közben nem mennek a szomszédok idegeire a lábdobogással. Ti is élvezni fogjátok, szálljatok be a játékokba nyugodtan!

Ettől függetlenül azért próbáljatok meg minél több időt tölteni a friss levegőn! Réteges öltözködéssel nem fogtok fázni, és a szabadtéri mozgás gyerekek és felnőttek számára is egyaránt fontos. Nem csak fitten tart, de kikapcsol, feltölti a testet és a lelket egyaránt. 

Ha viszont benn ragadtok a lakásban, ezeket a játékokat próbáljátok ki!

Tűz, víz repülő másképp

Az eredeti játékban futkosni kell, és amikor a játékmester kimondja a vezényszót, annak megfelelően megállni. Ha „tűz”, akkor guggolni, ha „víz”, akkor állni, ha „repülő”, akkor hasra feküdni kell.
Ha a szomszédokat és a lakás berendezését is megkímélnétek, ezt a játékot módosítsátok úgy, hogy pókjárásban közlekedtek, és ebből kell a megfelelő pozíciót elérni.

Utánzás majom szokás?

Ismeritek a szólánc játékot? Játsszátok ezt, csak most különböző mozdulatsorokkal. Szuper koreográfia lesz a végén.

A játék lényege: az első játékos tesz egy mozdulatot, a másiknak ezt utánoznia kell, majd kiegészíti egy másikkal. Az első már ezt a két mozdulatot utánozza, és kiegészíti egy harmadikkal. Így folytatjátok, míg valaki hibázik. Kettőnél több játékossal is játszhatjátok.

Activity akár társasjáték nélkül

Akkor is játszhatjátok, ha nincs activity társasjátékotok. Írjátok össze kedvenc mesefilm jeleneteiteket vagy szereplőiteket, tegyétek a cetliket egy tálba, és húzzatok! Ezután jöhet a kézzel-lábbal mutogatás.

Az izgalmas játékok után jól fog esni egy kis kényeztetés. A gyerekek biztosan örülnek majd egy pohár NESQUIK kakaónak NESQUIK All Natural Nádcukros kakaóitalporból, míg a felnőtteknek ajánljuk téli limitált kávékülönlegességünket a karamellás mogyoró ízű NESCAFÉ 3in1 Toffee nut-ot.