2 szuper mártás sült húsokhoz

Étkezés
3 szuper mártás
Egy sós és egy édes mártás, ami garantáltan elvarázsolja a legegyszerűbb sült húst is. Na, meg azt is, aki kóstolja.

A natúr sült hús az egyik legpraktikusabb és legegyszerűbben elkészíthető főétel. Egy klassz zöldkörettel, salátával, esetleg különlegesen fűszerezett kuszkusszal a diétás és kiegyensúlyozott étrendbe is könnyen beilleszthető.

Mégis egy idő után már unalmassá válhat. De előfordulhat az is, hogy csak valami szaftosabbra vágynál. Ilyenkor elég, ha bedobsz egy ütős mártást, és máris izgalmassá teheted a legegyszerűbb sültet is. Ha sonkaszezon van, akkor füstölt, főtt sonka mellé is kipróbálhatod őket!

Tejszínes kapormártás

Tejszínes kapormártás

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben melegítsd fel a vajat, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet és az apróra vágott kaprot.
  2. Keverd hozzá a MAGGI Szárnyashúsleves kockából és vízből készült alaplevet, majd ízlés szerint borsozd. 
  3. Főzd 1-2 percig, majd add hozzá a tejszínt, és pár csepp citromlevet.

Villám gombamártás

Almamártás

Almamártás

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 ek citromlé
  • 1 kk fahéj

Elkészítés

  1. A megpucolt, kis kockákra vágott almákra locsolj egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. 
  2. Tedd az almát egy lábasba, add hozzá a mézet, a bort és a vizet, szórd meg egy kis fahéjjal, és fedő alatt, lassú tűzön, párold puhára. 
  3. Amikor megpuhult, turmixszold simára, add hozzá a tejszínt, és főzd 2-3 percig.