Ha szereted a fahéjat, ezt a két tízórai tippet szeretni fogod. Ráadásul mindkettőt nagyon egyszerű elkészíteni. Na jó, az egyiket igazából sokkal egyszerűbb, de vágjunk is rögtön bele!
Egyik nagy kedvencünk a házi kakaós csiga, ez pedig itt a fahéjas változat. Ne ijedj meg, sokkal könnyebb és gyorsabb megsütni, mint gondolnád! Természetesen elkészíthető házi tésztával is, de úgy macerásabb, és tovább tart, ezért itt most a villámrecept változat következik, leveles tésztával. Kelt tésztából már kapható tönköly vagy teljes kiőrlésű változat, ha lehetőséged van, próbáld ki ezekből!
Leveles tésztából 2 félét is lehet kapni, az élesztős és az élesztő nélküli változatot. Mindkettőből szuper csiga készíthető, de az élesztős egy kicsit „párnásabb”, puhább lesz, ezért mi ezt javasoljuk.
Házi fahéjas csiga percek alatt
Két tipp maximalistáknak:
1. Extra finom lesz, ha pirított pekán diót vagy kesudiót is szórsz a töltelékbe.
2. Szaftosabb és puhább lesz, ha az elkészült csigákat meglocsolod fahéjas-vaníliás tejszínnel.
A legegyszerűbb fahéjas reggeli
Ha csak 2 perced van, hogy összedobj egy reggelit, de szeretnéd, hogy teljes kiőrlésű gabona legyen a tányéron, és persze a fahéjas élvezeteket sem hagynád ki, a megoldás a Cini Minis gabonapehely!
Készítsd el zsírszegény tejjel vagy joghurttal, tegyél rá pár szelet gyümölcsöt, igyál mellé egy bögre natúr gyümölcsteát vagy vizet, és máris kész a teljes értékű reggeli.
Tudtad, hogy a Cini Minis gabonapehely a teljes értékű gabona mellett 7 féle vitamint valamint vasat és kalciumot is tartalmaz?