Életmód
Nem sok! Csak annyi, hogy az instant kávét már korábban lefőzték. Tudj meg többet az instant kávéról!
Hogyan született a NESCAFÉ?
- Az instant kávét eredetileg azért fejlesztették ki, hogy a kávét tartósítani tudják. A nagy gazdasági világválság idején ugyanis megoldást kellett találni a kávétúltermelés okozta problémára.
- Az volt a cél, hogy a kávét megbízható minőségében, hosszabb ideig tudják tárolni.
- 1938-ban pedig megszületett a NESCAFÉ, a Nestlé történelmi újítása, a világ első azonnal oldódó, instant kávéja.
Hogy készül a NESCAFÉ?
A kávébabokat a kívánt aroma eléréséig pörkölik és finomra őrlik, majd a hatalmas adag őrölt kávéból forró vízzel nagy mennyiségű, rendkívül erős italt főznek, amit lepárlókban besűrítenek. Ezt nevezik kávélikőrnek. Ebből vonják el a vizet, hogy a végén csak az instant kávé maradjon.
- A porlasztva szárítás során a kávékoncentrátumot forró levegővel együtt befújják egy hatalmas tartályba, a magas hőmérsékleten a víz elpárolog, a porított kávé pedig a tartály aljára esik.
- Fagyasztva szárítás esetén a kávélikőrt mínusz 40°C alá hűtik, így a vízből jégkristályok keletkeznek. Ezután kivonják a jeget a koncentrátumból, így a kamrában csak az instant kávé marad.
Ha te is szívesen megnéznéd az instantizálás folyamatát, nézd meg videónkat!