Konzervből is nagyon jó, de ha már úgyis itt a friss, csöves kukorica, vegyél belőle egy kicsivel többet, és a főtt kukorica mellett készítsd el ezt az egyszerű, pikáns kukoricalevest! Elég laktató is, úgyhogy utána már csak egy könnyű főfogás kell, ha fontos számodra a mértékletes és kiegyensúlyozott táplálkozás.
  
      
    
  
  
    
            4
      
    
  Hozzávalók
    
            
	- 20 g vaj
 
	- 400 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
 
	- 2 gerezd fokhagyma
 
	- 5 dl víz
 
	- 1 csipet chilipehely
 
	- 1 MAGGI Tyúkhúsleveskocka
 
	- só, bors ízlés szerint
 
	- 1 dl tejszín 
 
 
      
   
  Elkészítés
    
            
	- A vajon párold meg a felaprított fokhagymát, majd öntsd rá a kukoricát, és pirítsd egy-két percig. Ha konzerv kukoricát használd, szűrd le előtte.
 
	- Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a MAGGI kockát
 
	- Főzd addig, míg a kukorica megpuhul.
 
	- Amikor a kukorica puha, turmixszold simára, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejszínt, és rottyants rajta még egyet. Ha szükséges, passzírozd át egy szűrőn, hogy ne maradjanak benne kukorica héjak. 
 
	- Sózd, borsozd és add hozzá a chilipelyhet, akár egy kevés curryport is adhatsz hozzá. Főzd még egy percig. 
 
 
      
   
   
   
 
Tortilla chipsszel, és friss petrezselyemmel tálald.