Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Vendégváró taco tál

Gombaleves kétféleképpen

Pikáns kukorica krémleves

Ne csak a strandon egyed a kukoricát! Főzz belőle egy finom levest!

Konzervből is nagyon jó, de ha már úgyis itt a friss, csöves kukorica, vegyél belőle egy kicsivel többet, és a főtt kukorica mellett készítsd el ezt az egyszerű, pikáns kukoricalevest! Elég laktató is, úgyhogy utána már csak egy könnyű főfogás kell, ha fontos számodra a mértékletes és kiegyensúlyozott táplálkozás.

 

Pikáns kukorica krémleves

Hozzávalók 4 főre
20 g vaj
400 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
2 gerezd fokhagyma
5 dl víz
1 db MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskocka
só, bors ízlés szerint
1 dl tejszín 

 

  1. A vajon párold meg a felaprított fokhagymát, majd öntsd rá a kukoricát, és pirítsd egy-két percig. Ha konzerv kukoricát használd, szűrd le előtte.
  2. Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskockát.
  3. Főzd addig, míg a kukorica megpuhul.
  4. Amikor a kukorica puha, turmixszold simára, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejszínt, és rottyants rajta még egyet. Ha szükséges, passzírozd át egy szűrőn, hogy ne maradjanak benne kukorica héjak. 
  5. Sózd, borsozd ízlés szerint, akár egy kevés curryport is adhatsz hozzá. Főzd még egy percig. 

 

Tortilla chipsszel, és friss petrezselyemmel tálald.

 

Tudtad?
A MAGGI Tyúkhúsleves kockának a szegedi csípős pirospaprika kölcsönöz kellemes, pikáns ízt. 


 

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

198 kcal 10%/adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.