Pikáns krémleves kukoricából

Étkezés
Pikáns krémleves kukoricából
Ne csak a strandon egyed a kukoricát! Főzz belőle egy finom levest!

Konzervből is nagyon jó, de ha már úgyis itt a friss, csöves kukorica, vegyél belőle egy kicsivel többet, és a főtt kukorica mellett készítsd el ezt az egyszerű, pikáns kukoricalevest! Elég laktató is, úgyhogy utána már csak egy könnyű főfogás kell, ha fontos számodra a mértékletes és kiegyensúlyozott táplálkozás.

Pikáns kukorica krémleves

4

Hozzávalók

  • 20 g vaj
  • 400 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 MAGGI Tyúkhúsleveskocka
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 dl tejszín 

Elkészítés

  1. A vajon párold meg a felaprított fokhagymát, majd öntsd rá a kukoricát, és pirítsd egy-két percig. Ha konzerv kukoricát használd, szűrd le előtte.
  2. Öntsd fel a vízzel, és add hozzá a MAGGI kockát
  3. Főzd addig, míg a kukorica megpuhul.
  4. Amikor a kukorica puha, turmixszold simára, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a tejszínt, és rottyants rajta még egyet. Ha szükséges, passzírozd át egy szűrőn, hogy ne maradjanak benne kukorica héjak. 
  5. Sózd, borsozd és add hozzá a chilipelyhet, akár egy kevés curryport is adhatsz hozzá. Főzd még egy percig. 

Tortilla chipsszel, és friss petrezselyemmel tálald.