Szabadtéri programok húsvéti szünetben

Életmód
Szabadtéri programok családdal
A hosszúra nyúlt tavaszi szünetben biztosan jól jön pár tipp családi szabadtéri programokhoz!

Ne gondold túl a dolgot! Nem szükséges túlszervezni a szabadtéri programokat, csak élvezzétek a friss levegőt, és egymás társaságát! Persze azt azért nem árt figyelembe venni, hogy ki milyen típusú elfoglaltságokat szeret. Séta a környéken, kirándulás a természetben vagy városnézés fagyizással egybekötve? Netán a biciklis programok hozzák lázba a családot? Nekünk mindenre vagy javaslatunk! 
Jó időben elképesztően sok lehetőség van a családi kiruccanásokra, most összegyűjtöttük pár kedvencünket!

Egy kirándulóhely, amit kár lenne kihagyni

Ha elkerülnéd a tömegeket, de egy izgalmas, csodálatos kirándulóhelyet keresel, ahova kisebb és nagyobb gyerekekkel is érdemes ellátogatni, fedezd fel a Budai-hegység Nagykovácsi körüli részét!

A városhoz közel nyugalom és a gyönyörű természet fogad. Nagykovácsiból több túraútvonal is indul, hosszabbak és rövidebbek, lankásabbak és meredekebbek is, így itt mindenki megtalálja a számításait. Ugyanolyan élvezetes kirándulás szervezhetsz ide, ha kevésbé vagytok edzettek vagy kisebb gyerekekkel jöttök, vagy ha egy intenzívebb túrára vágysz.
A gyönyörű hegyoldalak, völgyek és kilátók és a sokszínű természet remek lehetőség akár egy 1-2 órás rövidebb kirándulásra is, hogy a szabad levegőn legyetek, a gyerekek pedig ismerkedjenek a természettel.


Akár sétálni, túrázni vagy tekerni mentek, mindig legyen nálatok elegendő tiszta víz, és pár gabonapehely-szelet, ha megéheznétek. A gyerekek biztosan örülni fognak akkor is, ha megkínálod őket egy kocka karamellával töltött BOCI csokival!

Két keréken gyerekekkel

Már kisebb gyerekekkel is nekivághattok egy klassz biciklis programnak. Az útvonalat attól függően válaszd ki, hogy tudnak-e biciklizni, és mennyire edzettek. Ha nem bicikliznek még a gyerekek, viheted őket utánfutóban, de azzal számolj, hogy ez hosszú távra nem biztos, hogy kényelmes. Rövid távokra viszont szuper megoldás, érdemes kipróbálni!

Kisebb, már stabilan bicikliző gyerekekkel Budapesten remek választás a Római-part, a Margitsziget vagy a Naplás-tó is, de olyan fantasztikus vidéki helyszíneket is érdemes kipróbálni biciklivel, mint Tatán a Cseke-tó, ami egy könnyebb útvonal, vagy egy picit hosszabb Öreg-tó körüli túra.

Ha már egy kicsit gyakorlottabbak a gyerekek, jöhet a Velencei-tó, a Tisza-tó vagy a Balaton is! A Velencei-tavat akár körbe is tudjátok tekerni, ez egy 30 km-es túra, a másik két tónál pedig válasszatok ki egy szimpatikus 20-30 km-es szakaszt!