Szabadtéri programok húsvéti szünetben

Életmód
Szabadtéri programok családdal
A hosszúra nyúlt tavaszi szünetben biztosan jól jön pár tipp családi szabadtéri programokhoz!

Ne gondold túl a dolgot! Nem szükséges túlszervezni a szabadtéri programokat, csak élvezzétek a friss levegőt, és egymás társaságát! Persze azt azért nem árt figyelembe venni, hogy ki milyen típusú elfoglaltságokat szeret. Séta a környéken, kirándulás a természetben vagy városnézés fagyizással egybekötve? Netán a biciklis programok hozzák lázba a családot? Nekünk mindenre vagy javaslatunk! 
Jó időben elképesztően sok lehetőség van a családi kiruccanásokra, most összegyűjtöttük pár kedvencünket!

Egy kirándulóhely, amit kár lenne kihagyni

Ha elkerülnéd a tömegeket, de egy izgalmas, csodálatos kirándulóhelyet keresel, ahova kisebb és nagyobb gyerekekkel is érdemes ellátogatni, fedezd fel a Budai-hegység Nagykovácsi körüli részét!

A városhoz közel nyugalom és a gyönyörű természet fogad. Nagykovácsiból több túraútvonal is indul, hosszabbak és rövidebbek, lankásabbak és meredekebbek is, így itt mindenki megtalálja a számításait. Ugyanolyan élvezetes kirándulás szervezhetsz ide, ha kevésbé vagytok edzettek vagy kisebb gyerekekkel jöttök, vagy ha egy intenzívebb túrára vágysz.
A gyönyörű hegyoldalak, völgyek és kilátók és a sokszínű természet remek lehetőség akár egy 1-2 órás rövidebb kirándulásra is, hogy a szabad levegőn legyetek, a gyerekek pedig ismerkedjenek a természettel.


Akár sétálni, túrázni vagy tekerni mentek, mindig legyen nálatok elegendő tiszta víz, és pár gabonapehely-szelet, ha megéheznétek. A gyerekek biztosan örülni fognak akkor is, ha megkínálod őket egy kocka epres BOCI Buborék csokival!

Mikor a gabonapehely szeleteket csomagolod, jó ha tudod, hogy már kapható az első gluténmentes Nestlé gabonapehely-szelet. A Nestlé Corn Flakes gabonapehely-szelet ideális választás, ha gluténmentes étrendet követsz, és szeretnéd, hogy legyen a táskában egy kis harapnivaló, ha megéheznél.

Két keréken gyerekekkel

Már kisebb gyerekekkel is nekivághattok egy klassz biciklis programnak. Az útvonalat attól függően válaszd ki, hogy tudnak-e biciklizni, és mennyire edzettek. Ha nem bicikliznek még a gyerekek, viheted őket utánfutóban, de azzal számolj, hogy ez hosszú távra nem biztos, hogy kényelmes. Rövid távokra viszont szuper megoldás, érdemes kipróbálni!

Kisebb, már stabilan bicikliző gyerekekkel Budapesten remek választás a Római-part, a Margitsziget vagy a Naplás-tó is, de olyan fantasztikus vidéki helyszíneket is érdemes kipróbálni biciklivel, mint Tatán a Cseke-tó, ami egy könnyebb útvonal, vagy egy picit hosszabb Öreg-tó körüli túra.

Ha már egy kicsit gyakorlottabbak a gyerekek, jöhet a Velencei-tó, a Tisza-tó vagy a Balaton is! A Velencei-tavat akár körbe is tudjátok tekerni, ez egy 30 km-es túra, a másik két tónál pedig válasszatok ki egy szimpatikus 20-30 km-es szakaszt!