Só-liszt gyurma, a tökéletes kreatív program

Gyerek
Só-liszt gyurma, a tökéletes kreatív program
Készítsetek a gyerekekkel só-liszt gyurmából ötletes figurákat, díszeket! Amellett, hogy igazi családi program, még a kézügyességet is fejleszti.

A só-liszt gyurmában az a jó, hogy gyakorlatilag bármikor bármekkora mennyiséget elő tudsz belőle állítani percek alatt. A gyerekek imádják, szebbnél-szebb alkotásokat tudnak belőle készíteni, ami aztán akár a szabad levegőn is egy nap alatt megszárad.

Tökéletes só-liszt gyurma recept

Fontos, hogy a megfelelő állagú alapanyagból dolgozzatok. Ehhez elég, ha egy bögre segítségével ugyanannyi sót és lisztet kimérsz, majd annyi vizet adsz hozzá, hogy jól formázható legyen. Ha kevés a víz, a massza darabos lesz, ha túl sok, akkor pedig ragadni fog. A végén adj hozzá egy kevés étolajat (1 ek) a krémesebb állagért.

A szórakoztató, kreatív programok közben is jól jön egy kis szünet. Legyen most narancsos a szünet, kóstoljátok meg a legújabb, prémium KITKAT Narancsot, ami a Nestlé Kakaóterv keretében, a Rainforest Alliance-szel együttműködésben 100%-ban fenntartható forrásból származó kakaót tartalmaz!

Színes gyurma

Ha színes gyurmát szeretnétek, színezhetitek ételszínezékkel, de ilyenkor érdemes vigyázni, mert könnyen befoghatja a bútorokat, textileket. Természetes színezéknek a konyhában is megtalálható anyagokat is használhatod, mint a kakaó vagy a pirospaprika.

Mit készítsetek só-liszt gyurmából?

Kisgyerekekkel a legegyszerűbb és legmenőbb dolog, ha kicsit vastagabbra hagyod a só-liszt gyurmát, és belenyomják a tenyerüket vagy a talpukat. Ez szuper emlék lehet felnőtt korukban, de nagyszülőknek ötletes ajándék is.

só-liszt gyurma

Őrizzétek meg a nyári emlékeket! A nyaraláskor gyűjtött kavicsokat, csigaházakat vagy kagylókat nyomkodjátok bele só-liszt gyurmából készült szivecskékbe vagy korongokba, és hagyjátok megszáradni.

Bár a só-liszt gyurma szinte hívogatja a gyerekeket, hogy kóstolják meg, ne engedd, hogy egyenek belőle, mert hasfájást okozhat, és magas sótartalma miatt nem is tesz jót az egészségnek.