Étkezés
Ennél egyszerűbb halas receptet nem láttál.
Hozzávalók
- 1 szelet halfilé fejenként (pl. lazac, afrikai harcsa)
- zöldségek vegyesen, ízlés szerint (pl. krumpli, vöröshagyma, lilahagyma, spárga, koktélparadicsom, kaliforniai paprika, kukorica, spenót, olívabogyó)
- 1 citrom karikákra vágva
- friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. kapor, snidling, petrezselyem, bazsalikom)
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 ek olaj adagonként
Elkészítés
- Egy fél tepsi méretű sütőpapírt hajts félbe, egyik felére tegyél vékony karikákra vágott krumplit, vagy más zöldséget.
- Halmozz rá szeletelt zöldségeket ízlés szerint.
- Enyhén sózd meg a zöldségeket, és locsold meg őket egy kevés olajjal.
- Helyezd a zöldségekre a halszeletet, enyhén sózd, borsozd, tegyél rá tetszőlegesen friss zöldfűszert, és 2-3 vékony karika citromot
- Hajtsd a tetejére a sütőpapír másik felét, majd a papír széleit tekerd össze úgy, hogy „zárt csomagot” kapj.
- Tedd egy sütőlapra a zárt „batyut”, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet
A batyut átjárja majd a zöldségek zamata, a hal puha és fantasztikusan ízletes lesz. Tálaláskor elég, ha a csomagot kinyitva (sütőpapírral együtt) a tányérra teszed, gyönyörű látvány.