Sütőpapírban sült hal zöldségekkel

Étkezés
lazac
Ennél egyszerűbb halas receptet nem láttál.

Hozzávalók

  • 1 szelet halfilé fejenként (pl. lazac, afrikai harcsa)
  • zöldségek vegyesen, ízlés szerint (pl. krumpli, vöröshagyma, lilahagyma, spárga, koktélparadicsom, kaliforniai paprika, kukorica, spenót, olívabogyó)
  • 1 citrom karikákra vágva
  • friss zöldfűszerek ízlés szerint (pl. kapor, snidling, petrezselyem, bazsalikom)
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olaj adagonként

Elkészítés

  1. Egy fél tepsi méretű sütőpapírt hajts félbe, egyik felére tegyél vékony karikákra vágott krumplit, vagy más zöldséget.
  2. Halmozz rá szeletelt zöldségeket ízlés szerint.
  3. Enyhén sózd meg a zöldségeket, és locsold meg őket egy kevés olajjal.
  4. Helyezd a zöldségekre a halszeletet, enyhén sózd, borsozd, tegyél rá tetszőlegesen friss zöldfűszert, és 2-3 vékony karika citromot
  5. Hajtsd a tetejére a sütőpapír másik felét, majd a papír széleit tekerd össze úgy, hogy „zárt csomagot” kapj.
  6. Tedd egy sütőlapra a zárt „batyut”, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet

A batyut átjárja majd a zöldségek zamata, a hal puha és fantasztikusan ízletes lesz. Tálaláskor elég, ha a csomagot kinyitva (sütőpapírral együtt) a tányérra teszed, gyönyörű látvány.